SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Degerfors tar emot Akropolis på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Spelet sitter om Degerfors vinner med 2+ mål.
Odds 1.88 hos bet365 .

Har ett flertal gånger utsett Degerfors till Superettans bästa lag. Att det bara blev 1-1 nere i Trelleborg senast var rätt sjukt sett till hur matchen såg ut. Prestationen var bra och chanser skapades. Borde varit 3-1 snarare än 1-1. Olycksfall i arbetet och ingen fara med formen skulle jag säga. Fronttrion öser in mål på ett sätt väldigt få lag kan stå emot.

Med fem omgångar kvar har de sex poäng ner till J Södra på kvalplatsen. Då det är 15 poäng kvar att spela om vill Degerfors såklart säkra den allsvenska platsen så fort de kan. Varit väldigt starka på hemmaplan där de har raden 10-0-2 och 30-10 i målskillnad. Sju av segrarna har varit med två eller fler mål. Borde ha väldigt bra chans på ny seger hemma på en hösttung gräsmatta mot konstgräslaget Akropolis.

Nykomlingen Akropolis har gjort en poängmässigt väldigt bra säsong. Framför allt varit väldigt svårslagna (bara fyra förluster på hela säsongen!) Hängde länge med i bakgrunden i kampen om kvalplatsen. Har dock tappat en del poäng senaste tiden (endast en seger senaste sju matcherna). Därmed är chansen till kval i praktiken borta, men det är samtidigt för långt ner till bottenplaceringarna för att det ska finnas en risk att bli indragna där. Så känslan är att det kan bli en liten utcheckning från Akropolis sista omgångarna. Hur kul är det att åka till Degerfors en lördag i slutet av oktober med i stort sett inget att spela för? Får Degerfors dessutom in ett ledningsmål kan det bli ännu mer gamnackar. Att Akropolis tappat lite fart har varit rimligt sett till hur säsongen varit. Tycker de sprungit väl bra och fått med sig en hel del poäng de kanske inte helt förtjänat, inte minst tack vare en väldigt bra målvakt i AIK-lånet Brolin. Ska inte glömma bort att det trots allt är en nykomling i serien.

Sett till expected goals, enligt tjänsten jag använder, borde Akropolis tagit ca 28-29 poäng, i praktiken har de tagit 37. En överprestation som jämnar ut sig över tid. Enligt samma statistik är Degerfors bäst i serien.

Hemmalaget ska ha full motivation och toppchans här. Får de bara hål på Akropolis tror jag det kan rinna iväg till en rätt så bekväm seger. 3-1?

Speltips: 1 med asian handicap -1,5. Odds 1.88 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip