Brage är en pigg nykomling, inget snack om saken.
Man gjorde flera nyttiga värvningar inför säsongen, inte minst plockade man in kraftigt underskattade mittbacken Mattias Liljestrand (Syrianska). Men även rappe Mihlali Mayambela (Degerfors) värvades in samt hittills halvfloppande Marcus Astvald (har skyhög kapacitet).
Så att Brage har börjat starkt är ingen superöverraskning.
Dels för att man har en kompetent trupp för att ligga i mittens rike, men även för att man just är en nykomling och dessa brukar inleda starkt.
Nu känns det dock som laget är inne i en minisvacka.
3–4-förlusten hemma mot Falkenberg innebar fjärde raka matchen utan seger.
Och nu får man lämna sitt älskade plastgräs till skillnad från Stora Vallas betydligt tyngre gräsmatta.
Bara det skiftet från plast till gräs minskar Brages chanser rejält.
Mer minus?
Borlänge-laget dras med småskador på två ordinarie mittfältare – sparas till onsdagens bortafajt mot Frej.
Sedan är även Mihlali Mayambela et litet frågetecken, men lär starta ihop med Marcus Astvald.
Så håller Degerfors bara koll på Brages snabba omställningsspel tror jag det här är en klart trygg etta.
Jag har sett Degerfors ett par gånger den här säsongen och har faktiskt blivit lite imponerad. Inte minst första halvleken mot AFC Eskilstuna.
Man kommer från en stark 3–1-seger borta mot Norrby (efter hattrick av Skövde-fyndet Sargon Abraham) och då lossnade äntligen målskyttet. Innan dess gjorde man en mycket fin match hemma mot ÖIS, men fick lite snöpligt se sig besegrat med 1–0.
Degerfors harett tekniskt trevligt lag att se på och och en sådan som lille Nikola Ladan har en passningsfot som inte skulle göra bort sig längre upp i seriepyramiden. Tycker även förre AIK-spelaren Christos Gravius (bara 20 år) blir bättre och bättre.
Med tanke på förutsättningarna känner jag att Degerfors bör vinna en sådan här match fler än hälften av gångerna – därför är LeoVegas odds på 2.12 (kolla asian -0.5) klart spelvärt.

This is the stats tab
This is the post tip