Gräspremiär på Stora Valla i Degerfors. Det lär inte bli en jättevälspelad match, men jag tror att det gynnar gästerna som lär gå på kontring.

Senaste möten
Brage - Degerfors 1-1
Degerfors - Brage 2-2

Superettan
3. Brage 5 3 1 1 9:3 10
9. Degerfors 5 2 1 2 8:6 7

Degerfors hemma

Degerfors - J-Södra 2-1
Degerfors - Öis 1-2

Formen
F, F, O, V, V

Senaste match
Mjällby - Degerfors 1-0

Brage borta

Västerås - Brage 1-1
Gais - Brage 0-3

Formen
F, V, V, O, V

Senaste match
Brage - Varberg 1-2

Brage höll länge med i toppen förra året men det räckte inte riktigt hela vägen. Lite sämre lag i år, men ändå ett intressant sådant. Och öppningen på säsongen har varit positiv. Torsk 1-2 mot sensationen Varberg senast men innan dess seger mot Gais, Halmstad, kryss mot Västerås och seger mot Frej. Man har två giftiga anfallare i Lundin (4) och Kouakou (3) som dessutom lämpar sig väl i kontringsspelet. Pontus Hindrikes är osäker inför matchen, men annars ska det se bra ut. Brage har ett gediget lag som jag tror kommer oroa Degerfors, som är ett spelande lag, på en dålig plan.

Degerfors trupp tycker jag känns lite tunn. Den är bra nog för att undvika botten, men inte mer än mitten i mina ögon. Efter två raka segrar mot Syrianska borta och J-Södra hemma så har det blivit 1-1 borta mot Öster, 1-2 hemma mot Öis och torsk 1-0 borta mot Mjällby. Självförtroendet inte det bästa och pressen på hemmalaget. Det känns som en passande uppgift för Brage den här tisdagen.

Senaste elvor

Degerfors: Diawara, Wiktorsson, Janevski, Granath, Lindell, Ladan, Alm, Ortmark, Gravius, Lindahl, Björndahl

Brage: Rosendahl, Zetterström, Liljestrand, Hindrikes, Sellin, Hjertstrand, Andersen, Antonsson, Hellberg, Kouakou, Lundin

SPELTIPS
Jag spelar X2 i matchen till 1.70 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip