Djurgården åker till Degerfors på söndagen.
Mitt speltips: DIF gör över 1,5 mål i matchen. bet365 .

Degerfors får äntligen spela på Stora Valla, med andra ord riktig hemmapremiär. Utgår från att gräsmattan kanske inte är den bästa och att det blir rätt svårspelat. Men att döma av Degerfors matcher hittills borde DIF ha bra chans att göra minst två mål:
- AIKs 2-0-seger i premiären var i underkant.
- Kalmars 1-0-seger var också i underkant
- Göteborg brottade in två reduceringar när Degerfors vann med 3-2.
- Mjällby borde ha gjort fler än ett mål senast (1-0).

På fyra matcher har Degerfors en total expected goals against på 10.29 i statistikverktyget jag använder (överlägset högst i serien). I samtliga matcher har de släppt till ett flertal bra chanser och det har väl att göra med att laget vill spela det offensiva spel som tog laget upp från Superettan. Har inte laget för att parkera en buss och bara deffa. Sårbara för bolltapp på egen planhalva.

Då är DIF rätt jobbiga att möta. Väldigt bra på att pressa och har flera fina offensiva vapen. Bred trupp där de kan ändra från bänken om de vill påverka matchbilden i någon riktning. Är laget som imponerat överlägset mest hittills och prestationen mot Malmö i måndags var det bästa jag sett i Allsvenskan på lång tid. Bosse, Kim och Tolle har fått ihop truppbygget på ett väldigt bra sätt och varje spelare har hittat sin roll. Spelade en liknande match som den här mot Varberg för ett par veckor sedan och klarade av det (3-1-seger) och förhoppningsvis klarar de av att ladda om efter MFF-urladdningen. Kommer de upp i hygglig nivå ska de ha väldigt bra chans att brotta ner Degerfors.

0-2, 1-2, 1-3?

This is the stats tab
This is the post tip