Hemmalaget Degerfors har spelmässigt gjort en bra start på Allsvenskan. Tycker att laget alltid skapar mycket chanser och stundtals överraskar. I år har man en helt annan bredd då det faktiskt finns spelare på bänken som kan förändra matchbilden alternativt stänga matcher. De har ännu inte fått med sig resultaten helt i ett par tuffa matcher men fortsätter man på samma sätt så kommer poängen komma, det visar även xG. Senast ställdes laget mot kontringsstarka Elfsborg, en match där Degerfors stundtals stod upp rätt bra men det syntes att Elfsborg hade mer spets och kunde skapa mycket utifrån ytorna de bjöds på.

Gästerna Djurgården börjar sakteligen komma igång. De är ett lag som haft en bra stabilitet och hög nivå under en lång tid. Det enda som kanske inte fungerar fulländat än är 9a-rollen där det testats lite olika varianter. Oliver Berg har fått chansen i en friare roll och Edvardsen fått chansen i en mer naturlig strikerposition. Senast vann man mot IFK Göteborg, en match där Djurgården skapade massor av målchanser och såg ut som man brukar göra på Tele2. Men än är inte bortamatchen mot Halmstad glömd, nu kommer en ny sådan mot Degerfors på gräs och då handlar det om att göra något annorlunda. Dock kan Degerfors passa Djurgården bättre med en öppnare matchbild och något mindre kompakta till skillnad från Halmstad.

Djurgården skapar mycket hörnor

Kan tänka mig att Degerfors kollat mycket på matchen Halmstad gjorde mot Djurgården och försöka stänga mitten mer trots sina vingar. Med Djurgårdens ytterbackar som gillar att fylla på och med ytterforwards som gärna utmanar tror jag det kan mynna ut i en del hörnor i Djurgårdens favör.
- Mot Halmstad skapade Djurgården tio hörnor (visserligen i underläge, men tror matchbilden blir densamma).
- Även mot Göteborg blev det sex hörnor trots tidig ledning.
- Sirius enbart två hörnor (dock rött kort här)
- Premiären mot BP skapades 12 hörnor.

Tror Djurgården löser över 5.5 hörnor och det spelet finns hos bet365 till 1.72
This is the stats tab
This is the post tip