Press på Gais i Svenska Cupens grupp 2 borta mot Degerfors. Här är mitt speltips.

Försäsongen

Sirius - Degerfors 1-1
Degerfors - Skövde 0-0
Degerfors - Örebro Syrianska 5-0
Degerfors - Örgryte 5-0 (Sv Cupen)

Jakobsson - Wallin, Morgado, Mammar - Bouziene, Mårtensson, Holmén, Ohlsson, Pihlström - Abdulla, Lindgren

Sönderjyske - Gais 3-1
Gais - Oddevold 3-0
Elfsborg - Gais 2-0 (Sv Cupen)

Krasniqi - Wängberg, Norén, Cardakilja, Ibrahim, Lundgren, Åberg, Boudri, Amatkarijo, Cooper-Love, Celik

Degerfors fick en pangstart på cupspelet med hela 5-0 mot seriekonkurrenten Örgryte. Det ska sägas att målvakts/försvarsinsatsen i Örgryte var väldigt bjussig till Degens fördel, men jag tyckte av det jag såg mig se ett topplag i Superettan växa fram. Det finns gott om rutin kvar i laget och nyförvärvet Kevin Holmén hade en stor inverkan på spel och poäng. Men det jag faller mest för är anfallsduon Pashang Abdulla (som vi vet gör mycket mål i Superettan) och Gustav Lindgren som är en mer djupledsgående och hårt arbetande anfallare. Kan Degen bara hålla ihop sitt försvarsspel så har laget goda chanser, för med den spetsen kommer man att komma till målchanser i varje match den här säsongen. Degerfors får troligtvis tillbaka Diaby, Grönborg och Hedén Lindskog i truppen till helgens möte.

Gais måste vinna

Allsvenska nykomlingen Gais stod för en rätt bra insats borta mot Elfsborg, som först fick hål på Gais med tio minuter kvar. Det räckte inte till något mer än en hedersam 2-0-förlust men spelet var ändå glädjande att se. Gais är ett modigt lag som nog kommer att överraska många den här säsongen. Jag gillar att man värvat tillbaka unge löftet Ibrahim och det finns både ungt och gammalt (Celik) samtidigt som det här är ett lag där flera varit med på resan från Ettan 2022 och uppåt. Gais kommer behöva dessa tre poäng och därmed förr eller senare släppa upp sitt försvarsspel om man inte fått hål på Degen. Det är bara ettorna som går vidare från gruppen och Elfsborg har minst sagt pole position. Därför är det av yttersta vikt att Gais vinner här vilket Degerfors kan utnyttja om de är skickliga i sitt kontringsspel.

Jag tror vi får se en match med många målchanser och offensivt spel och väljer därför ett målspel här, då inget lag har råd att förlora den här matchen för chans till avancemang.

SPELTIPS
Jag spelar över 2.5 mål och båda lagen gör mål till 2.00 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip