Ett lag utan nerver som är sugna på en seger. Ett annat som är på vippen till division 1 och inte har något annat val än att vinna - och det är inte säkert att det räcker ändå.

Förra mötet
Gefle - Degerfors 0-1

Superettan
8. Degerfors 28 10 8 10 40:45 38
15. Gefle 28 6 6 16 29:54 24

Degen hemma
14 5 4 5 21:20 19

Formen
O, F, F, F, O

Senaste match
Frej - Degerfors 2-2

Gefle borta
14 3 4 7 13:23 13

Formen
V, F, V, O, V

Senaste match
Gefle - Norrby 3-1

Sen Pelle Olsson lämnade Gefle har det bara gått utför. Så djupt nere i skiten så att räcker med att Varberg och Värnamo på kvalplats tar en enda poäng till så spelare det ingen roll vad Gefle gör. Gästerna måste chansa här, allt annat än två raka trepoängare betyder garanterat division 1. Och på sistone har man också spelat upp sig, när man inte haft något att förlora. Nu handlar det dock verkligen om liv och död. Spelarna tror knappast att det är möjligt innerst inne och jag har inga problem att se ett nervöst bortalag ställa upp för spel här.

– Kralj är avstängd, Florén missar matchen, Yassin och Fitim har känningar vilket gör att de stannar hemma. Adam är tillbaka från avstängning också, säger coach Bengtsson.

Degerfors är inne i en dålig trend. Kontraktet är säkrat sen en tid och senaste segern kom borta mot bottenlaget Värnamo för sex omgångar sen. Sen dess kryss mot Gais och Frej här senast. Däremellan förluster mot Varberg, Örgryte och Öster. Positivt sist var att Degen gjorde mål igen. Två närmare bestämt. En tungsprungen gräsmatta på Stora valla väntar och jag tror att spelarna och ledarna vill avsluta säsongen snyggt. En sista trea på hemmaplan inför Brage away i den sista omgången. Det finns kvalitet i truppen som Gefle inte har, det gäller bara att vara motiverade och skärpta så ska det nog gå vägen.

SPELTIPS
Jag tror att Degerfors släcker Gefles sista chans att hålla sig kvar. Rak etta plockas till 1.95 hos OHMbet eller betfinal (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip