Påskaftonen bjuder på en jämn batalj mellan två lag som ungefär befinner sig i samma läge inför årets säsong. Mycket av fokuset kommer att ligga på att försöka klara sig kvar och undvika en förmodad bottenstrid. Halmstad började premiären med en seger mot AIK medan Degerfors fick se sig besegrade mot Hammarby.

Degerfors match på Tele2 Arena dominerades rejält av Hammarby under den första halvleken där Degerfors hade svårt att komma upp i sin standard. Efter att Hammarby tog ledningen så slappnade de av och Degerfors kunde äta sig in i matchen och fick in sin kvittering. Det dröjde sedan till den 60:onde minuten innan Hammarby kunde göra både 2-1 samt 3-1 inom loppet av en minut. Något som absolut inte får ske men samtidigt är det en sådan tuff bortamatch och det var nog inte många som förväntade sig någon poäng. Man kan däremot ta med sig att offensiven såg bra ut och det skapades mycket målchanser i en öppen matchbild där det absolut kunde bli mer än ett mål.

Hemmapremiären för Halmstads del blev helt enkelt perfekt. Förutsättningarna var svåra med sena avbräck på frånvarolistan där kapten Andreas Johansson och radarpartnern Joseph Baffoe fick kasta in handduken. Men inte märktes det av när Halmstad spelade smart, lät AIK föra spelet och tightade ihop mitten så AIK bara kunde spela längst kanterna och slå inlägg. Inte nog med en tillknäppt defensiv utan Halmstad lyckades även vara effektiva i sitt omställningsspel som sårade AIK och Halmstad kunde rättvist vinna med 2-1 efter mål av Boakye och Granath. Blir det samma recept mot Degerfors?


Skador (Degerfors): Inga nya rapporter.
Skador (Halmstad): Andreas Johansson, Gustav Friberg, Joseph Baffoe, Benjamin Hjertstrand

Värt att notera är att Gustav Granath i Degerfors får möta båda sina bröder i Halmstads BK. Det blir en rolig match i matchen att följa.

En match av defensiv karaktär

Gräset på Stora Valla ska vara i gott skick och vädret väntas också bli fint. Således kan vi vänta oss en välspelad match med mycket kamp. Tror att Halmstad kommer fortsätta med att vara kompakta i defensiven och spela smart i jakten på poäng. Det är inte läge för någon underhållande fotboll utan laget måste ta sina poäng så här i inledningen. Degerfors brukar vilja bjuda på underhållning på Stora Valla men jag tror det blir svårt att få hål på Halmstad när laget saknar den offensiva spetsen. Blir en jämn match från början till slut här och har fastnat för oddset på underspel.

Spel: Under 2.5 mål till 2.00 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip