Hammarby gästar Degerfors på torsdagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på Bajen. Bethard .

Hammarby har imponerat på mig hela försäsongen. Från cupen in i Allsvenskan. Har varit dominanta mot Helsingborg, Sundsvall och Mjällby då de skapat mycket men släppt till lite. Nu väntar säsongens första gräsmatch med allt vad det innebär. En nackdel för Bajen såklart, men tycker det de visat hittills är bra nog för att de ska ha god segerchans. Gjorde det bra i motsvarande match i fjol (4-1-seger) och körde över Degerfors även på hemmaplan.

Degerfors har fått en tung start med tre raka torsk. Skapade mängder av målchanser mot såväl Djurgården i premiären som mot Häcken. Blev sedan totalt överkörda mot Kalmar i helgen. 0-2-förlusten i underkant. Offensiven är inget problem egentligen, fortsätter de skapa den här mängden målchanser kommer målen komma. Degerfors stora problem är defensiven. Ett problem de hade även i fjol. Har högst xga hittills och haft överlägset flest skott emot sig. Försvaret är individuellt sett svagt och de har ett spelsätt där de vill bjuda upp till dans och spela sitt eget spel. Passar illa mot topplag som Hammarby.

Inför säsongen hade jag Degerfors som en klar nedflyttningskandidat medan jag hade Bajen som en guld-outsider. Det är tidigt på säsongen, men inget jag sett hittills har ändrat min uppfattning. Kan tyckas lågt att backa ett bortalag till under dubbelt i normalt sett jämna Allsvenskan, men jag tror Bajen bara är för bra för Degerfors. Hammarby har många offensiva hot och över 90 minuter tror jag de gör fler mål än Degen.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip