Mitt speltips: Mål i båda halvlekar till 1.65 hos Betsson

_______

Ett Degerfors som åkte på 6-0 och 6-1 i de senare matcherna lyckades återigen hamna i vinstkolumnen när AIK besegrades på Stora Valla. Nog en del tyngd som släpptes från axlarna efter att ha utstått mycket kritik efter de pinsamma resultaten. Nu är det andra matchen i rad på Stora Valla när Hammarby kommer på besök. Ska det bli en liknande matchbild som mot AIK eller ska Hammarby lyckas såra Degerfors?

Det är tätt matchande för Hammarby nu som behöver hitta en ny vinst-streak för att hänga på i toppen. Än så länge har det inte kommit några bortamatcher som på förhand bara ska vinnas. Därmed blir det spännande nu när Degerfors väntar som normalt sätt borde passa Hammarby bra. Senast kommer laget ifrån en smått kaotisk match mot Blåvitt som slutade 1-1 efter ett sent kvitteringsmål av Blåvitt. Själva matchen inledde Hammarby första halvlek bra men där Blåvitt kändes snäppet hetare i närkampsspelet och hungern matchen igenom. Det var inte den bästa prestationen men likväl godkänd mot ett för dagen bra Blåvitt. Tycker att Hammarby ändå klarade sig undan bra med tanke på tidigt byte på Dovin i målet som gick ut skadad och med en utvisning i 63:e på Kurtulus och mängder av givna målchanser av Blåvitt. Wyscouts expected goals visade exempelvis på 3.12-0.65 i Blåvitts favör.

Degerfors fick en smakstart på matchen mot AIK genom en rejäl bjudning där 1-0 kunde göras på straff. Därefter tar AIK över matchen mer och mer men Degerfors lyckas ändå komma i ett par bra kontringssituationer. AIK skulle sedan kvittera på en kaosartad situation där flera spelare väntade sig frispark men där spelet fortsatte. Strax därefter dömdes det straff för bortalaget som sedan korrekt togs bort av linjedomaren. I andra halvlek var det lite böljande spel där inget av lagen skapade några vidare chanser men där Degerfors kunde göra 2-1 på hörna med cirka 20 min kvar att spela. AIK kom aldrig nära ännu en kvittering utan Degerfors stängde ner AIK väl.

Status Degerfors:
- I stort sett hela truppen frisk.

Status Hammarby:
- Kurtulus rött kort senast
- Fenger och Djukanovic skadade
- Dovins huvudskada lämnas ett litet frågetecken för, det verkar i skrivande stund som han kommer till spel.

Hammarby betydligt mer speed och nycklar att såra Degerfors - ny målkavalkad?

Degerfors har slagit både AIK och Djurgården med 2-1 på hemmaplan och kommer nog in med en skön känsla mot Hammarby. Tror att Hammarby som är lite mer pressat kommer gå ut med betydligt mer energi och hög press för att återigen hamna i vinstspåret. Men med en slarvigare backlinje som är relativt nykomponerad så finns farliga hot för kontringar i Degerfors med deras snabba wingbacks och en het Vukojevic. Därav landar jag i målspel här då jag tror lagen kan såra varandra bra samtidigt som det är lite mer pressat för vinst i Hammarbylägret. Degerfors försvar fick inte direkt en match mot AIKs anfallare, men har visat på stora problem mot andra lags offensiv tidigare, skulle inte direkt säga att det är lugnt efter en stabil match mot ett svagt AIK. Faran är inte över, utan här blir det betydligt mer speed och offensiva hot att hålla reda på.

Spel: Mål i båda halvlekar till 1.65 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip