Degerfors tar emot Häcken på Stora Valla under söndagen och här tror undertecknad på att chanserna för målkalas ska betraktas som goda.

Degerfors kommer till spel med en poäng på de fem senaste och i formtabellen har de icke så smickrande 2-16 i målskillnad, sett till de fem senaste matcherna alltså.

Häcken körde över Östersund på hemmagräs senast då de vann med 5-0 och då kom den tilltänkte skyttekungen i Alexander Jeremejeff med i målprotokollet för sitt Häcken, vilket innebar att han bröt sin måltorka efter två raka matcher utan mål.

Dessa lag drabbades samman i en träningsmatch inför säsongen, då vann Degerfors ett riktigt målkalas med 4-3 och då gjordes fem av sju mål under matchens sista halva. Nu drar jag inga större slutsatser av resultatet från en träningsmatch, men Häckens offensiv har sakta men säkert växlat upp under ledning av Per-Mathias Högmo som ersatt sparkade Andreas Alm.

Vad gäller hemmalaget så har deras svaga form resulterat i att Degerfors bara har tre poäng ner till negativ kvalplats, så för deras del är det viktiga poäng på spel när Häcken gästar, men så är det även för bortalaget då de just nu har en lång väg att vandra för att ta upp kampen med topplagen.

SPELTIPS
Min teori är att vi får se en sevärd match på gräsmattan på Stora Valla mellan två lag som jagar tre poäng. Häcken för att fortsätta jakten uppåt i tabellen och Degerfors för att slippa riskera att titta nedåt i tabellen. Med det sagt väljer jag att spela över 2,5 mål i matchen hos spelbolaget Bethard med 2/5 units.

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip