Degerfors har fått upp hoppet efter en starkare höst där de faktiskt tagit poäng i sex raka matcher (tre vinster, tre oavgjorda). Defensiven har satt sig och Faraj i synnerhet skapar mycket oreda offensivt. Senast blev det seger med hela 3-0 mot serieledaren Djurgården. Nu gäller det att behålla fötterna på jorden och gå in med precis samma inställning.

Sirius har spelmässigt gått starkt men får inte direkt med sig resultaten de behöver. Nu är de indragna i bottenstriden och skulle behöva en trepoängare snart. Senast blev det en poäng mot AIK, en bra första halvlek men sedan tog orken slut och det kändes som AIK skulle ta tre poäng. Men Sirius höll ut och tog en viktig poäng.

Avstängda: Sebastian Ohlsson (Degerfors IF)

Skadade: En ny skada hos Sirius och det är målvakten Mitov Nilsson som olyckligt skadade knät på träning. Där kommer Vaiho att ersätta. I övrigt inga nya skador att rapportera hos lagen.

______

Kommer att bli tungsprunget och svårspelat på Stora Valla i höstens tecken. Det gäller för Sirius att ta kampen och kanske behöver laget tänka om litegrann kring valet av spelare för denna matchen. Degerfors måste iallafall gå 100% för seger och Sirius kan nog nöja sig med en poäng i denna match. Tycker dock att Degerfors är bättre än Sirius just nu och de kan absolut undvika kval vid seger här. Spelar Degerfors med en försäkran då kryss känns nära på förhand.

Spel: Degerfors IF draw no bet till 1.72 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip