Degerfors gjorde vad som krävdes i matchen mot div.2-laget IFK Luleå. Det var en första halvlek som var tämligen långsam där det var lite småchanser åt båda håll. Ju längre matchen led så var det dock bara Degerfors för hela slanten och det kunde blivit vinst med ett par bollar. Slutresultatet skrevs till 0-2 och får anses som godkänt.

-Notera att Gustav Granath klev av skadad i första halvlek och är inte med mot Skövde.
Elvan mot IFK Luleå:
Sondre Rossbach
Gustav Granath, Seid Korac, Sebastian Ohlsson
Elyas Bouzaiene, Damjan Pavlovic, Christos Gravius, Joe Gyau
Rasmus Örqvist, Dijan Vukojevic, Diego Campos

Skövde AIK fick tuffast möjliga motstånd i premiären. En bortamatch mot Malmö FF. Det syntes att laget inte var beredda på den anstormning som väntade. Efter dryga 16 minuter stod det 2-0 på resultattavlan och uppförsbacken var enorm. Laget lyckades dock hålla ihop och kunde hålla nere siffrorna och inte släppa in något mer. Fick också ett par fina kombinationer i omställningar som de absolut har användning för i matchen mot Degerfors.

-Notera att Hampus Söderström drog på sig ett rött kort och saknas därmed i matchen mot Degerfors.
Elvan mot Malmö FF:
Markus Fröjd
Aldin Basic - Gustav Broman - Filip Schyberg - Lukas Rhöse
David Frisk - Hampus Söderström - Elmar Abraham - Mikael Mörk
Yoann Fellrath - Emil Bellander
______

Degerfors är lite i väntan på sina nyförvärv som ska spetsa truppen. Har nyligen lånat in Peter Gwargis från Malmö FF som haft en tuffare skada. Får de ordning på honom så har de där en riktigt bra spelare som kommer passa bra in i laget. Annars ryktas det mycket om offensiva förstärkningar på forwardspositionen, det återstår om det landar någon men till denna match får man spela med det man har. Tycker att Skövde ska kunna ha bra koll på Degerfors här och jag väntar mig en rätt så försiktig första halvlek från båda lagen. Skövde kommer ha en lägre utgångsposition och visade prov på fina kontringar, det kan passa Degerfors illa som stundtals kan se lite naiva ut. Hursomhelst tror jag att första halvlek kommer att passa bortalaget bättre.

Spel: X2 i första halvlek till 1.79 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip