Jag är inne på att IK Frej är undervärderade den här säsongen.

GRUPP C
1 Djurgården 2 2 0 0 7 0 +7 6
2 Frej 2 1 0 1 2 2 +0 3
3 Jönköpings Södra 2 0 1 1 2 3 -1 1
4 Degerfors 2 0 1 1 1 7 -6 1

Resultat

J-Södra - IK Frej 1-2
IK Frej - Djurgården 0-1

Djurgården - Degerfors 6-0
J-Södra - Degerfors 1-1

Det gäller inte mer än en andraplats i tabellen här eftersom Djurgården knappast lär torska stort mot (numera) superettanklubben J-Södra. Men det är trots allt en tävlingsmatch mellan två seriekonkurrenter, en match man inte vill vika ner sig i. Frej står på tre pinnar efter en (på marknaden) skrällseger borta mot J-Södra och Degerfors har en pinne efter att ha fixat kryss borta mot J-Södra.

Men jag är inne på att Frej, som klarat sig kvar i Superettan med nöd och näppe två år i rad, har ett bättre lag än vad marknaden tror.

Tränarna inför matchen.

Stefan Jacobsson:
– Stämningen är bra tycker jag. Vi har en väldigt bra grupp och har inte haft problem någon gång. Det som är besvärligt just nu är att vi har sjukdomar som härjar. Alan Asaad och Kevin Wright är sjuka och Christos Gravius fot är inte helt hundra. Christos stukade foten i en duell under en träning, han har varit med och tränat lite under veckan men foten känns inte helt bra så vi vet inte om vi vågar chansa med honom. Så inför den här matchen har vi lite sådana problem att ta hänsyn till. Andreas Jernarp har anslutit sig till truppen och har deltagit i träningen under slutet av veckan men han är inte redo för spel ännu. För tillfället har vi en lite tunn trupp med sjukdomar som härjar.

Frejs Björknesjö:
– Tyvärr fick Kostas kliva av efter 14 min mot Djurgården och sedan tidigare är Adam Gradén och Joakim Runnemo på väg tillbaka från mindre skavanker. Matchen mot Djurgården var en riktigt bra match framförallt defensivt där vi stängde i stort sätt allt. Tyvärr inte allt.
Offensivt finns det stora utvecklingsområden i den matchen men jag känner att vi kommit långt i vårt nybygge!

Frej har pressat både AIK (torsk 0-1), Dalkurd och BP (torsk 1-2 i båda mötena), slagit Bajen (4-1) och spöat J-Södra. Startelvan är intressant med spelare som Atanackovic i mål, Falkeborn, Hansson (på lån från Dif), hårt arbetande Wiström, och snabba Cessay och Stavrothanasopoulos (skadad i dag) på kanterna. Dessutom är anfallsduon med Peter och Gerbino Polo ett ständigt hot att möta. Bänken är kanske inte lika bra, men fönstret är ännu inte stängt.

Degerfors är inte dåliga, men heller inte överlägsna Frej på något sätt. Det skulle inte förvåna mig om Frej kom före i tabellen - för jag tror att marknaden underskattar Frej och coach Robert Björknesjö. De har en tydlig idé och hungriga spelare som vet att det krävs hårt, hårt jobb för att lyckas med den budgeten.

Degerfors föll ihop mot Djurgården och har visat att lägstanivån i laget inte är speciellt hög.

SPELTIPS
Jag lirar Frej asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till fina 2.24 hos Coolbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip