Det har inte slagit gnistor om Kalmar FF på slutet.
Men man är extremt stabilt bakåt, bjuder på väldigt lite, och när väl chanserna kommer har man hittat ett fynd i brassekeepern Ricardo Friedrich.
Så det är ett stabilt Kalmar FF vi sett på slutet, men känslan är att man har en växel till. Och att man kan spela ut mer nu när man kommer med en skön 1–0-triumf hemma mot Elfsborg.
Då satte Oliver Berg målet, det är så klart viktigt att en av lagets bästa spelare levererar, Berg har inte varit lika vass den här sommaren som tidigare. Men målet kan lyfta honom med.

Degerfors?
Tappade sent 1–0-ledning till 2–1-förlust på Strandvallen mot Mjällby. Sett till spelet var det ändå rättvist.
Därmed har Degerfors bara tagit två poäng på de sju senaste matcherna... Man har tappat ett av få offensiva hot i Abdelrahman Saidi (Hammarby) och dras sedan även med skador (Nikola Djurdjic, tveksam igen) och nu är även Joseph Claude-Gyau avstängd efter sitt röda kort mot Mjällby.
Degerfors har på senare tid plockat in Omar Faraj, Gustaf Lagerbielke och Albin Mörfelt. Men jag är tveksam till om det är spelare som höjer "Degen" till nytt kontrakt. Finns nog en anledning till startat väldigt lite matcher senaste året.

Jag tycker att Kalmar FF är ett klart bättre lag, och mot ett "spelande" lag som Degerfors har man historiskt haft lätt för.
Jag tror på en ny småländsk seger.
Raka tvåan spelas till runt 2.00 i odds.

This is the stats tab
This is the post tip