Degerfors spöade ÖIS dubbelt upp i fjol - men jag gillar det jag ser av ÖIS i år samtidigt som Degerfors har visat upp ett svajigt försvarsspel.

Förra säsongen
Degerfors - ÖIS 3-0
ÖIS - Degerfors 1-2

Superettan
1. Örgryte 5 4 1 0 11:4 13
10. Degerfors 5 2 1 2 6:8 7

Degerfors hemma
2 1 0 1 3:3 3

Formen
F, V, V, F, O

Senaste match
AFC Eskilstuna - Degerfors 3-0

Örgryte borta
3 2 1 0 7:3 7

Formen
V, V, O, V, V

Senaste match
Öster - Örgryte 1-3

Örgryte är i serieledning - mycket beroende på ett stabilt försvarsspel men framförallt för en "lirande" offensiv. Jag var skeptisk till att laget inte hade spets inför säsongen, och det tycker jag väl fortfarande i det långa loppet, men så länge Diego Montiel är så bra som han varit så här i inledningen så kommer chanser att skapas. Det är så klart inte en spelares förtjänst, men i mina ögon så har han dominerat nästan varje match åtta poäng på fem matcher är ju brutalt bra i en nummer 10-roll. Hans känsliga fötter både i spelet och på fasta situationer ger så mycket gratis för de andra spelarna. ÖIS kommer till matchen med en stark trupp och ett gott självförtroende - fyra segrar på fem matcher, två raka.

Degen då? 2-2 mot Öster, 1-2 hemma mot Halmstad, segrar mot Gefle (0-1) och 2-1 hemma mot nykomlingen Landskrona följt av en svag, riktigt svag andra halvlek mot AFC Eskilstuna som betydde torsk med 3-0. Jag såg matchen och i första halvlek var Degerfors bättre, samtidigt som AFC inte kom upp i nån vidare standard. Sen var det fritt fall i slutet på matchen som får mig att tveka över Degerfors försvarsspel. Kan Örgryte utnyttja sårbarheten? Jag tror det.

ÖIS trupp:

Målvakter 1. Stojan Lukic 30. Hjalmar Bäckström Försvarare 3. Kalle Lindblad 5. Anton Lans 6. Hannes Sahlin 18. Jacob Ericsson 22. Filip Almström Tähti 23. David Engström 29. Danny Ervik Mittfältare 7. Daniel Sliper 8. Jakob Lindström 9. Simon Nilsson 14. Daniel Paulson 17. Emil Skogh 20. Diego Montiel 27. Jens Cajuste Anfallare 15. Gustav Ludwigson 96. Alibek Aliev

SPELTIPS
Spelar Örgryte asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till intressanta 2.08 hos FastBet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip