Degerfors tar emot Östersund på lördagen när Allsvenskan återstartar.
Mitt speltips: Asian -1 på HÖRNMARKNADEN i första halvlek. Betalar i skrivande stund 1.95 på Bethard eller FastBet .
Spelet innebär pengarna tillbaka om Degerfors vinner hörnmarknaden i första halvlek med en hörna (3-2, 4-3 etc). Full vinst om de vinner med två eller fler hörnor.

Östersund är absolut inte samma lag de en gång var under Potter. Är nu ett lag som gärna står lågt och främst anfaller via omställningar. Har lägst bollinnehav i snitt i serien. Är också laget som har överlägset flest hörnor emot sig, i snitt över sju per match. Östersund har även minst antal touch i motståndarnas straffområde och lägst expected goals-siffra i hela serien. All statistik och åtmintone mina ögon säger mig att det är ett av seriens absolut sämsta lag. När de åkte ner till Kalmar för en liknande match (gräs, bortaplan) förlorade de hörnstatistiken med 10-1. Har ett tungt avbräck i Blair Turgott (gjort fem + spelat fram till ett av elva gjorda).

Degerfors ser inte heller så imponerande ut rent statistiskt. Låga siffror för expected goals och höga för expected goals against. Skapar få målchanser och släpper till många. Är ett av lagen som släppt till flest hörnor per match också. Hade dock rätt tufft schema första åtta matcherna då de hade IFK-lagen + AIK borta samt Djurgården hemma bland annat. Tog mestadels poäng i matcherna de borde ta poäng i och ligger bra till för att undvika att bli alltför indragna i bottenstriden. Alla vet att de har ambitionen att i Allsvenskan spela som de gjorde i Superettan, dvs med ett offensivt ambitiöst eget spel. Nu möter de ett lag som i stort sett håller Superettanklass. Räknar med att det blir en matchbild där Degerfors har 57-60% bollinnehav.

Över 90 minuter kan såklart mycket hända för ett sånt här spel, skulle Degerfors ta ledningen kan de falla tillbaka lite medan Östersund attackerar mer. Men i första halvlek är jag rätt säker på att Degerfors kommer ta tag i taktpinnen och attackera ett lågt stående Östersund. Gör de bara det borde spelövertaget mynna ut i fler hörnor än vad Östersund kan skrapa ihop första halvlek.

Speltips: Asian -1 hörnor första halvlek.

This is the stats tab
This is the post tip