Degerfors tar emot Varberg på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Bethard eller FastBet .

Varberg har haft över 2,5 mål i åtta av sina tolv matcher.
Degerfors har haft över 2,5 mål i fem av tolv.

Lag 12 mot lag 13. Skiljer två poäng där Degerfors ligger före. Viktiga poäng på spel alltså.

Degerfors gjorde en poängmässigt fin vår och inledde "hösten" med att slå Östersund hemma. Därefter har det varit nattsvart:
- 1-5-förlust mot Hammarby (okej prestation fram till 1-3-målet kom.
- 0-5 hemma mot Malmö. Bedrövlig insats.
- 0-2 borta mot Sirius. Klar förlust mot ett Sirius som annars varit under isen.

På tiden att de tar poäng alltså, det här är en match de inte har råd att förlora om de vill hänga kvar. Har pratat väldigt mycket om att de vill spela sitt egna spel de hade i Superettan, dvs. offensivt med en del bollinnehav. Om de inte gör det här hemma mot Varberg kommer de aldrig göra det. Defensivt har Degerfors släppt in en hel del mål och de har Allsvenskans klart sämsta expected goals against enligt statistiktjänsten jag använder. Släpper till många bra målchanser alltså. Ställs nu mot ett Varberg som faktiskt bara nollats i en enda match den här säsongen. Trots ett begränsat material lyckas Jocke Persson i match efter match få sitt lag att utmana motståndet oavsett om det är Malmö borta eller ett bottenlag hemma. Spelar rätt enkelt och rakt med stort fokus på fasta situationer. Bör definitivt kunna göra mål mot Degerfors på något sätt.

Varberg har hållit nollan i tre av 21 allsvenska bortamatcher. Har ju svårt att lyckas hålla nollan med sitt material och särskilt på bortaplan. Bara två lag har släppt in fler mål än Varberg.

Det här överspelsoddset betalar betydligt bättre än vi fått på Degen i deras senaste matcher, där över 2,5 betalat runt 1.50. Nu är det nästan jämna odds på ö/u 2,5 och då synar jag övern. Visserligen är det bottenmöte med viktiga poäng på spel, men vi har ett Degerfors som måste vinna mot ett Varberg som alltid gör mål. Jag tror på att båda lagen gör mål och att vi inte stannar på 1-1

2-1 åt något håll?

This is the stats tab
This is the post tip