Degerfors tar emot Värnamo på lördagen.
Mitt speltips: +0,5 på bortalaget. Spelet sitter om Vär namo undviker förlust. Lucky Sports eller Pinnacle .

Efter den usla starten för Degerfors har de gjort det bra. Efter ett par fina förstärkningar under sommaren har de varit ungefär som ett mittenlag kvalitetsmässigt. Tycker det tog ett tag innan marknaden köpte att de var så bra, så oddsen på Degerfors var fina många gånger. Men visst är de väl stora favoriter här?

Visst, det finns såklart stor motivation hos hemmalaget. Om de lyckas vinna här kan de vara klara för Allsvenskan om Varberg förlorar mot Malmö FF på söndagen. Det hade varit ett maxutfall, men Degerfors vill såklart göra sitt här. Men att de ska stå i 1.70-1.75 rak kan inte jag köpa. Liknande priser som AIK stod i på Friends mot Värnamo för ett par månader sedan. För ett par veckor sedan stod Sirius i 2.10-2.15 hemma mot Antonssons gäng. Varbeg stod i nära 3.0. I somras stod Kalmar i 1.85+ hemma mot Värnamo. Varje match är unik med egna förutsättningar, men om vi jämför med tidigare odds är det märkligt att då Degerfors ska stå såhär lågt. Jag kan inte köpa det.

Värnamo har förvisso inget tabellmässigt att spela för. Kontraktet är klart, säsongen är redan mycket godkänd. Men Antonsson jagar skytteligatiteln och laget vill säkert hjälpa honom till den. Sen är det en nykomling i Allsvenskan, för många av spelarna borde Allsvenskan fortsatt vara tillräckligt mäktigt för att de ska göra en bra prestation.

Tycker bara Degerfors är för stora favoriter den här gången. För i grunden är inte Degerfors så pass mycket bättre än Värnamo. Kryss är inte helt otänkbart heller, då det är ett okej resultat för Degerfors med tanke på att Varberg har en halvsvår match mot Malmö FF.

Speltips: Värnamo +0,5

This is the stats tab
This is the post tip