Det har blivit dags för slutspelet kring den absolut sista biljetten till den spanska La Liga för nästa säsong, 2019-2020. Lagen det står emellan är Malaga, Deportivo La Coruna, Real Mallorca och Albacete. Mitt tips faller på Malaga, eftersom de har visat bäst form och mest vilja till att ta sig tillbaka till huvudligan av alla lag. Matcherna kommer att spelas enligt nedan:

12/6 21.00 Deportivo La Coruna - Malaga
13/6 21.00 Real Mallorca - Albacete

15/6 21.00 Malaga - Deportivo La Coruna
16/6 19.00 Albacete - Real Mallorca

20/6 21.00 Final Match 1
23/6 21.00 Final Match 2

På Rekatochklart kommer det erbjudas speltips för samtliga matcher, som går att ses på Strive och livestreamas på bet365 .

Deportivo La Coruna tog den sista playoff platsen, mycket på bekostnad av att konkurrenten Cadiz tappade det helt fram mot slutet. Cadiz plockade tre poäng på de fem senaste matcherna, medan Deportivo La Coruna stängde igen bakåt helt och håller, släppte inte in något mål på de tre sista matcherna och vann två av dessa tre matcher. Dock har dessa segrar kommit mot betydligt sämre motståndare än vad formstarka Malaga är. Segrarna för Deportivo La Coruna har kommit på hemmaplan mot Cordoba, som redan var klara för nedflyttning samt Mallorca som hade en playoff plats att spela för.

Den formstarkaste laget i La Liga 2 (ihop med tabellettan Osasuna) är utan tvekan Malaga. De avslutade serien med fyra raka segrar och en oavgjord match innan dess. Det handlar också om hur Malaga har spelat. I en av matcherna var de till och med en man kort på planen men fortsatte tåga på och göra mål. Det är värt att titta närmare på resultatet i dessa matcher:

La Liga 2: 8/6, 2019
Malaga 3 - 0 Elche

La Liga 2: 4/6, 2019
Albacete 1 - 2 Malaga

La Liga 2: 24/5, 2019
Malaga 3 - 1 Real Zaragoza

La Liga 2: 13/5, 2019
Malaga 3 - 0 Real Oviedo

Det är sjukt starkt att kunna göra så här många mål i La Liga 2, så Malaga har definitivt en offensiv som kan utmana Deportivo La Coruna och för den delen en hel del La Liga lag framöver. Båda möten mellan Deportivo La Coruna och Malaga slutade kryss under denna säsong. Se här:

La Liga 2: 24/2, 2019
Malaga 0 - 0 Deportivo La Coruna

La Liga 2: 7/10, 2018
Deportivo La Coruna 1 - 1 Malaga

I mitt tycke är detta en helt öppen match där hemmalaget inte ska vara någon favorit - vilket är fallet, enligt marknaden. Därmed finner jag ett värde i oddset 1,75 på att Malaga inte förlorar den första matchen och fortsätter sin goda form. Så jag lägger ett spel på X2 i matchen.

Själva oddset finnes hos världens största bettingsajt bet365 .

---
Bekräftad startelva - Deportivo La Coruna:
Daniel Gimenez, David Simon, Domingos Duarte, Michele Somma, Saul Garcia, Alex Bergantinos, Edu Exposito, Federico Nicolas Cartabia, Borja Valle, Pedro & Carlos Fernandez.

Bekräftad startelva - Malaga:
Munir, Ivan Rodriguez del Pozo, Luis Hernandez, Miguel Torres Gomez, Federico Ricca, Javier Ontiveros, Keidi Bare, Badr Boulahroud, Renato Santos, Adrian Gonzalez & Gustavo Blanco.
---

This is the stats tab
This is the post tip