Två formsvaga och skadedrabbade lag ställs mot varandra i The Championship.

Derby har halkat ned till plats 20 efter sju raka matcher utan vinst. 1-1 senast mot jumbon Wigan, efter att Martyn Waghorn räddat en poäng på stopptid. Vi har tidigare varit inne på att manager Phillip Cocu inte är rätt man att leda laget. Finns mycket kunnande i spelarna men precis som tex West Ham i Premier League så får man inte ut det på planen. Wayne Rooney är på väg in (ska bli spelade "manager") och lär troligen få huvudansvaret inom kort. Till denna match har man en diger lista över spelare som ej kan medverka. Viktigaste spelaren Tom Lawrence är avstängd. Matthew Clarke, Graeme Shinnie, George Evans, Ikechi Anya, Tom Huddlestone och Mason Bennett är skadade. Krystian Bielek kommer man testa sent. Får Scott Malone åter efter avstängning, litet plus, men väger inte på långa vägar upp tappet av Lawrence.

Charlton är två placeringar bättre än Derby. Poängmässigt skiljer det endast en pinne. Har haft en hemsk höst / vinter men återfått lite självförtroende på sistone genom kryss mot Hull och QPR samt seger senast mot Bristol City. Vinsten var lagets första på elva matcher, så inte undra på att det var glada miner i omklädningsrummet efter matchen. Manager Lee Bowyer hoppas att vinsten ska ge laget den boost man behöver. Precis som för Derby är frånvarolistan lång. Ben Amos, Lewis Page, Sam Field, Beram Kayal, George Lapsile, Jake Forster-Caskey, Josh Cullen och Jonathan Leko är alla skadade och kan inte medverka. Jonny Williams, Chuks Aneke, Conor Gallagher och Tomer Hemed kommer man testa sent.

Tuffa dagar för Cocu och Bowyer att pussla ihop dugliga startelvor. I denna match kommer mycket att handla om vilket anfallspar av Derbys Chris Martin / Martyn Waghorn vs Charltons Lyle Taylor / Macauley Bonne som har bäst målsinne för dagen. Formen på anfallarna är att Martin har ett mål på de 14 senaste, Waghorn tre mål på de 15 senaste. Taylor ett mål på de fem senaste (var skadad innan dess) och Bonne har sju mål på sina 14 senaste. Så klar fördel Charlton där. Sen är det klart att Derby har hemmafördel men på det hela taget anser vi att Charlton har större chans till poäng än vad oddsen visar.

Speltips: Spelet i matchen blir Charlton att vinna eller kryssa. Samma spel som asian handicap +0,5 @ 2,04 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip