Tabelljumbon Derby County i engelska Championship tar emot West Bromwich Albion på Pride Park Stadium. Medan Derby onekligen kommer att få det svårt att hålla sig kvar i divisionen krigar gästerna om en uppgradering till Premier League. Derby är betydligt bättre än vad tabellen visar. Detsamma går att säga om West Brom, som har en trupp av spelare som håller i den högsta ligan. Då West Ham är ett helt nummer större tyder det mesta på att de ska gå segrandes ur duellen och vinna mötet.

Den stora anledningen till att Derby ligger sist med 4 poäng i tabellen är för att de har fått ett avdrag på 21 poäng, på grund av finansiella problem. Egentligen har de 25 poäng, vilket skulle ta dem till en 19:e plats i tabellen. Utan avdraget skulle de alltså ligga på den nedre halvan av tabellen. Efter att ha förlorat mot QPR och Bristol City blev det en seger i den senaste omgången mot Blackpool, där Luke Plange gjorde matchens enda mål. Trots segern är det 17 poäng upp till säker mark för Derby.

West Brom har visat sig ha ett försvar som lätt skulle hålla i Premier League. Efter 23 omgångar har det bara blivit 17 insläppta mål. Det har bara blivit ett baklängesmål under de fem senaste omgångar, där West Brom har varit obesegrat. I den senaste omgången blev det mållöst mot Barnsley. Dock borde West Brom ha vunnit tillställningen, med 16 skott mot mål. Karlan Grant är lagets bästa målskytt med 9 ligamål. Kollegan Callum Robinson har nätat 4 gånger samt passat fram till 6 utav målen i ligaspelet.

West Brom tappade sin tredje plats, i och med kryssmatchen senast. Dock är det bara 4 poäng upp till tabellettan Fulham. Trots att Derby har visat sig vara en svår nöt att knäcka har West Brom det som krävs för att åka hem med samtliga poäng i behåll.

Speltips Derby - West Brom:
2. Odds 1.72 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Derby:
Ryan Allsopp, Phil Jagielka, Curtis Davies, Craig Forsyth, Kamil Jozwiak, Jason Knight, Max Bird, Graeme Shinnie, Dylan Williams, Luke Plange & Tom Lawrence.

Preliminär startelva - West Brom:
Sam Johnstone, Matthew Clarke, Kyle Bartley, Cedric Kipre, Conor Townsend, Alex Mowatt, Jake Livermore, Darnell Furlong, Karlan Grant, Callum Robinson & Jordan Hugill.
---

This is the stats tab
This is the post tip