Derby County:

Dundrar på i League One, där man nu är uppe på fjärde plats och med siktet tydligt inställt på uppflyttning, även om det alltjämt skiljer åtta poäng upp till Sheffield Wednesday på den sista direktplatsen till The Championship. The Rams har redan stött på Premier League-motstånd den här säsongen och var nära en riktig cupknall när man mäktade med att kryssa, 0-0, mot Liverpool på Anfield innan det till slut blev förlust på straffar. Strafförlusten bortset så är Derbys formkurva imponerande med hela 19 raka utan förlust och har sex raka segrar.

Formen och självförtroendet bör således vara god för Paul Warnes mannar inför West Hams besök till Pride Park, där Derby varit särskilt starka där man bara släppt in ett mål – i 2-1-segern mot Bolton förra veckan – sedan slutet av oktober, med sex raka hållna nollor.
Skadeläget är positivt är endast James Chester ser ut att missa.

Preliminär startelva: Wildsmith; Smith, Davies, Forsyth, Roberts; Hourihane, Bird; Mendez-Laing, Knight, Dobbin; McGoldrick

West Ham:

Tog en mycket viktig seger hemma mot Everton senast, 2-0, vilket innebär att West Ham nu återfinns på 16:e plats i Premier League, en poäng mer än Bournemouth under strecket. David Moyes fokus ligger förstås på säkrat Premier League-kontrakt, men FA-cupen erbjuder samtidigt möjligheten att bygga upp en positiv trend att ta sig med in i ligaspelet.

Moyes kommentarer inför mötet med Derby tyder på att han tar matchen på största allvar och verkligen vill se till att säkra avancemang. Moyes har också talat i väldigt goda ordalag kring Derbys prestationer på sistone. The Hammers har fått vila i nio dagar sedan senaste matchen, Europa Conference-spelet är inte i gång riktigt ännu och med tanke på att nästa match inte spelas förrän på lördag, borta mot Newcastle, bör återhämtningstiden vara tillräcklig för att Moyes ska mönstra ett starkt lag och satsa på att nå nästa runda.

Andramålvakten Alphonse Areola kan få chansen mellan stolparna, annars saknas anfallarna Danny Ings och Gianluca Scamacca så Michail Antonio lär få förtroendet i anfallsrollen.

Preliminär startelva: Areola; Zouma, Ogbonna, Aguerd; Coufal, Paqueta, Rice, Palmieri; Bowen, Benrahma; Antonio

Speltips:

Jag tror inte det här nödvändigtvis blir någon lätt match för West Ham – fråga bara Liverpool efter 0-0-matchen på Anfield. Derby är i toppslag och självförtroendet är stort – särskilt på Pride Park, där man alltså bara släppt in ett mål på de sju senaste – efter den långa förlustfria sviten. Det bör ändå vara stor kvalitetsskillnad mot ett West Ham som har större kvalitet än vad man visat upp i ligaspelet. Ställer Moyes ett starkt lag på benen – vilket jag tror – bör gästerna kunna tråckla sig till en seger, men det kommer långt ifrån bli någon eriksgata för The Hammers. Fyra av West Hams fem senaste har gått under 2.5-målslinan. West Ham att vinna och under 2.5 mål kan testas till 4,13 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip