Djurgården asian -1 hemma mot Kalmar FF tas på måndagen.

Tvåmålsseger för DIF = Fullvinst.
Uddamålsseger = Pengarna tillbaka.
Kalmarpoäng = Förlust på spelet.

Smålänningarna saknar fortfarande Rasmus Elm. Även Ismael är out. Det är innermittfältet och två absoluta key players som bommar.

Kalmars trupp:
Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson, Anton Maikkula, Emin Nouri, Marko Biskupovic, Stefan Larsson, Markus Thorbjörnsson, Adel Ziarat, Viktor Elm, Melker Hallberg, Herman Hallberg, Romario, Måns Söderqvist, Adam Hellborg, Filip Sachpekidis, Papa Diouf, David Elm.

Positiva truppbesked för Djurgården: Haris Radetinac är med igen. Hoppas den sympatiske och vasse yttermittfältaren hittar tillbaka till den form han hade för ett par säsonger sedan - då är han bland de bättre i serien. I övrigt är det endast Beijmo som saknas.

Truppen:

1. Andreas Isaksson, Tommi Vaiho,
Elliot Käck, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Jonas Olsson, Souleymane Kone, Marcus Hansson, Jesper Karlström, Magnus Eriksson, Kevin Walker, Haris Radetinac, Kerim Mrabti, Kim Källström, Othman El Kabir, Amadou Jawo, Gustav Engvall, Aliou Badji

Efter en svag vår har Kalmar återigen tagit in Nanne Bergstrand vid rodret. Huruvida det är framtidens fotboll enligt någon luddig manual eller om det blir det gamla hederliga: elva smålänningar bakom bollen - det återstår att se. Jag skulle gissa på att han åtminstone börjar väldigt försiktigt. I alla fall i den här matchen. Kalmar har i år 0-1-4 (2-11) på bortaplan och har varit svaga på konstgräs ett par-tre säsonger på raken. Faktorer som talar för DIF.

Hemmalagets högstanivå är hög. När spelet stämmer är offensiven vass och pressen svår att hantera för motståndet. Borde ha bra chans att hänga med bakom toppduon. Har ett par-tre matchvinnare offensivt och jag hoppas, i och med Radetinac comeback, att de framöver slipper spela El-Kabir särskilt mycket. Lagets svaga länk offensivt. Får de in Haris där och spelet klaffar blir det en väldigt spännande höst för DIF.

Kalmar har fått in en ny coach och sånt kan såklart alltid ge en viss effekt på kort sikt. Har dock svårt att se hur den här bleka truppen helt plötsligt ska börja spela bra fotboll - våren var i hög utsträckning sorglig.

DIF ska ha bra chans här om de får snurr på grejerna. Får de hål på smålänningarna kan det rinna på (Kalmar har 5 förluster med 2+ mål).

This is the stats tab
This is the post tip