Tredje kvalomgången av Champions League där vi har två bra lag som möts i det första mötet på Maksimirstadion i Zagreb.

Dinamo Zagreb från Kroatien tar emot Ferencvaros från Ungern, i en match där marknaden anser att hemmalaget ska vinna två gånger på tre försök. Dinamo Zagreb är det bättre laget, på alla sätt och vis, med en bättre fotbollsspelare på samtliga positioner i laget. Dessutom har Dinamo Zagreb inlett säsongen på starkast möjliga sätt och vunnit tre matcher stort, men även Ferencvaros är grymma i sin offensiv och kommer att gå för minst ett bortamål. Därmed kan vi räkna med en massa mål här.

Dinamo Zagreb är det bästa laget i Kroatien och är förhandstippade att vinna ligan igen. Förra säsongen vann de ligan med 92 poäng på 36 matcher, hela 25 poäng före tabelltvåan Rijeka, så det visar vilken klasskillnad det är mellan Dinamo Zagreb och de övriga lagen i Kroatien. Denna säsong har de inlett minst lika piggt. Dinamo Zagreb har kvalat sig vidare enkelt till den tredje omgången av Champions League, genom att slå ut Saburtalo med 2 - 0 borta och 3 - 0 hemma, och även presterat bra i ligan.

Det har inte gått att se några som helst premiärnerver hos Dinamo Zagreb, som har totalt spelat ut sitt motstånd i de första tre omgångarna. Både mot Lokomotiva hemma och Slaven borta har Dinamo Zagreb gått segrandes med 3 - 0. Hemma mot Gorica blev det 3 - 1 vinst i den senaste matchen. Dinamo Zagreb har kontrollerat båda matcherna och enkelt kunnat vinna med betydligt större siffror. Defensiven är bra, där de försvarar sig väl med nästan hela laget, men mot Ferencvaros blir det tuffare.

För Ferencvaros har en sylvass offensiv. De har gjort en hel del mål både i den inhemska ligan, sedan vänskapsmatcherna och slutligen även i kvalet till Champions League. Deras resa började mot Ludogorets, där det blev 2 - 1 hemma och 3 - 2 borta. Sedan blev det 3 - 1 hemma mot Valletta och 1 - 1 på bortaplan. Så det visar verkligen att Ferencvaros är respektlösa och alltid går för ett bortamål. Det kommer de att göra även mot Dinamo Zagreb, som ändå visade lite svaghetstecken mot Gorica senast.

Jag är övertygad om att Dinamo Zagrebs framgång fortsätter i offensiven då det finns inget som tyder på något annat i nuläget. De kan lika gärna göra tre mål igen, även mot Ferencvaros - som spelar en offensiv fotboll och lämnar en hel del ytor. Efter två raka 3 - 0 segrar och en 3 - 1 seger är jag övertygad om att målformen håller i sig även mot Ferencvaros, samt att Ferencvaros själva kan lyckas med bedriften att göra något mål. Så chanserna är stora till att vi får se det första mötet som målrikt.

Marknaden öppnade linan över/under 2,5 mål i matchen med över som en favorit till cirka 1,67 i odds. Sedan dess har oddset stigit på över alternativet, utan att det egentligen finns någon vettig anledning. Det är inga två lag som kommer att fega i det första mötet utan, i vanlig ordning, ge järnet direkt från start. Därmed finner jag ett värde, i skrivandets stund, i oddset 1.90 på att matchen slutar med minst tre mål och lägger ett spel på över 2,5 mål i matchen.

Själva oddset hittas hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Dinamo Zagreb:
Dominik Livakovic, Petar Stojanovic, Marko Leskovic, Dino Peric, Marin Leovac, Amer Gojak, Arijan Ademi, Daniel Olmo, Izet Hajrovic, Bruno Petkovic & Mislav Orsic.

Bekräftad startelva Ferencvaros:
Denes Dibusz, Marcel Heister, Lasha Dvali, Miha Blazic, Gergo Lovrencsics, Igor Kharatin, David Siger, Tokmac Chol Nguen, Michal Skvarka, Oleksandr Zubkov & Nikolay Signevich.
---

This is the stats tab
This is the post tip