Lyon -1 borta mot Dinamo Zagreb testas i tisdagens CL. Pengarna tillbaka på uddamålsseger för fransmännen, vinst vid seger med två+ mål.

Semi-avslagen match egentligen, då det ska mycket till för att Lyon ska bryta sig in i topp två. Juventus har Zagreb hemma i sista omgången, vilket innebär tre säkra pinnar. Tuff matematik, men de får ju såklart försöka ge sig själva chansen inför sista matchen genom att vinna här.


1 Sevilla 4 3 1 0 6-0 10
2 Juventus 4 2 2 0 6-1 8
3 Lyon 4 1 1 2 4-3 4
4 Din Zagreb 4 0 0 4 0-12 0

Har sagt det förut och säger det igen: Dinamo Zagreb är ett av årets sämsta CL-lag. Hade en del tur som krånglade sig vidare från kvalet, väl i slutspelet har man inte gjort ett enda mål. Chanslösa i de flesta matcherna. Efter hemmaskrällen mot ett decimerat Arsenal i fjol var de klart sämre även i de gruppspelsmatcherna.

Knappast optimal uppladdning inför den här matchen heller, då presidenten gick ut och sågade ett par-tre spelare efter helgens ligakryss:
"When the foreigners are not at the top level, we have problems. And it’s the case now. Junior Fernandes, Soudani, Henriquez, Machado… they are not playing well. They are top class players, they have to be better."

I den här matchen har laget även tre avstängningar (en som känns) och bäste anfallaren Soudani är skadad. Tänkbart lag:

Livaković; Măţel, Benković, Schildenfeld, Pivarić; Jonas, Pavičić; Å itum, Ćorić, Fernandes; Henrà­quez.

Lyon går okej i franska ligan, men är en bit efter toppen. Talangfyllt lag med Lacazette, Fekir och Tolisso i spetsen. Bör gå för segern här för att drömme nom slutspel ska leva vidare. Om inte annat för att säkra EL.

Tänkbart lag:

Lopes; Rybus, Diakhaby, Nkoulou, Rafael; Gonalons, Tolisso, Ferri, Darder; Fekir, Lacazette.

Zagreb är för svaga för att hota på den här nivån. Svaga bakåt och saknar spets framåt. Ett par avbräck och lite kaotiskt nu. Kan teoretiskt sett nå EL, men i praktiken är de borta. Har stått emot okej inledningsvis i ett par matcher, men efter 0-1 i röven har genomklappningen kommit.

Lyon har ett par skickliga offensiva spelare, får de bara hål på kroaterna bör de kunna lösa en klar seger.

This is the stats tab
This is the post tip