Djurgården dnb mot AIK i derbyt. Tas på torsdagen, matchen spelas på måndag.

Tog det här spelet när det stod klart att AIK:s torsdagsmatch mot IFK Göteborg skulle skjutas upp. Följden av det beskedet blev bland annat att Linnér (keepern) och Sundgren (höger-winger) missar derbyt då de är avstängda. Goitom är skadad sedan tidigare. Oddset har droppat en del sedan dess.

Tänkbart lag:

Stamatopoulos; Nyholm, Karlsson, Johansson (K); Väisänen, Ishizaki, Olsson, Blomberg, Vrdoljak; Thern, Markkanen

Bra truppläge i DIF. Engvall stod över en träning i helgen men ska kunna spela. Även Jonas Olsson är med i truppen:

1. Andreas Isaksson
30. Tommi Vaiho, Elliot Käck, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Jonathan Augustinsson, Jonas Olsson, Marcus Hansson, Felix Beijmo, Jesper Karlström, Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kerim Mrabti, Kim Källström, Joseph Ceesay, Othman El Kabir, Amadou Jawo, Gustav Engvall, Haruna Garba

Trolig elva:
Andreas Isaksson
Felix Beijmo - Jacob Une Larsson - Jonas Olsson - Elliot Käck
Magnus Eriksson - Kevin Walker - Kim Källström - Othman El Kabir
Kerim Mrabti - Gustav Engvall

Hur det som hände AIK runt matchfixningsskandalen påverkar ett lag är omöjligt att säga. Antingen svetsar det samman truppen eller så tar kaoset bort fokus så till den grad att prestationen påverkas negativt. Fotbollsmässigt hackar det i alla fall för laget. I match efter match ser anfallsspelet knapert ut och få målchanser skapas. Tack vare en stark defensiv hänger laget dock med poängmässigt. Nu ska de dock spela med matchotränad 37-åring i kassen och det mot ett Djurgården som känns väldigt starka för stunden.

Efter premiärtorsken mot Sirius är det endast borta mot Malmö som Djurgården förlorat. Då efter ett sent segermål för skåningarna. Överlag har jag dock imponerats av DIF. Dels för att en del prestationer varit helgjutna spelmässigt och dels för att de vunnit/tagit poäng även de gånger spelet inte stämt till hundra procent. Har inte vunnit ett derby på bra länge och det kan såklart möjligen spöka lite. Å andra sidan var det länge sedan de gick in i ett derby med en såhär bra känsla och form.

Mot ett AIK som hackat spelmässigt och som dessutom saknar tre viktiga pjäser tycker jag Djurgården är rättmätiga favoriter

This is the stats tab
This is the post tip