Båda lagen gör mål i derbyt mellan Djurgården och AIK hos OHMbet, Bethard eller SpeedyBet .

Guldet är extremt nära nu för AIK. Åtta poäng ner till IFK Norrköping och Bajen ska inte vara möjligt att tappa för ett lag som varit extremt stabilt hela säsongen. Gnaget har faktiskt gjort en hel del mål i år, men det är inget snack om att den stora förklaringen till lagets framgång i år är försvarsspelet. Fjorton insläppta på 25 matcher är ruggigt bra. Femton nollor på 25 matcher är löjligt starkt. Därav det höga oddset på överspel och BLGM-spel här - vilket jag synar.

DIF har efter en svag höst rasat till en åttondeplats i tabellen. Finns en hel del frågetecken i klubben både vad gäller spelare och ledare, vilket säkert bidrar till de svaga resultaten. Men visst finns det kapacitet i truppen när de bestämmer sig. Det visar inte minst 3-1-segern mot Bajen för någon månad sedan. Laget har allt att vinna här och jag tror både spelarna och fansen kommer göra allt för att sätta en minikäpp i AIK:s guldhjul. För Djurgårdens del är det här den sista riktigt viktiga matchen i år. Räknar med ett riktigt inspirerat Djurgården, som säkerligen kommer ha nytta av att Erik Johansson är tillgänglig här. Förhoppningsvis bidrar derbyt till en inspirerad Mrabti, vilket alltid är en nyckel för Djurgårdens offensiv.

AIK har en stark offensiv med Goitom/Elyounoussi som forwards, Kristoffer Olsson som kreativt nav och starka wingers. Finns också offensiva alternativ på bänken såsom exempelvis Stefanelli. Gjort mål i sexton av de senaste sjutton matcherna. Gnaget är så pass bra att det känns som de gör mål i varje match som återstår. Finns spets på en hel del spelare, men framför allt Goitom har gjort en mycket bra säsong.

Det här tror jag blir en väldigt intensiv historia. DIF har som sagt allt att vinna, vilket är ett skönt ingångsvärde i ett derby mot antagonisten. Laget är väldigt mycket upp och ner, men det finns kapacitet i laget när spelet väl stämmer. Med tanke på läget - nog borde de kunna mobilisera energi nog för att stå upp här? Blir inte förvånad om Djurgården nyper en poäng här - kryss känns som ett resultat båda lagen på något sätt kan leva med just den här gången.


1-1?

This is the stats tab
This is the post tip