Spelar AIK att vinna, med insatsen tillbaka på oavgjort, i derbyt mot Djurgården.
Speltips: 2 asian +0/2 DNB/ 2 insatsen tillbaka på oavgjort.

AIK gick in i säsongen som andrahandsfavorit till guldet och regerande mästare. Säongsupptakten har dock varit stökig:
Bara sex gjorda mål. Stundtals krampaktigt spel. Överkörda av unga IFK Göteborg. Negativ målskillnad.
Samtidigt: "Bara" tre poäng upp till MFF i den jämna serien.

Fjolårets gnagetguld grundlades av en oerhörd pålitlighet. 3-5-2-systemet var väldigt inkört och inget lag kunde egentligen bryta ner AIK. Efter fjolåret tappade laget Milosevic och Kristoffer Olsson och hittills har de inte hittat rätt vad gäller ersättare. Kapaciteten i laget är dock hög: Är egentligen bara Seb Larsson och Per Karlsson som sett ut om sig själva hittills. Finns mer att hämta från Goitom, Lahne, Obasi, Sundgren, Linnér m.fl. Nu finns även islänningen Kolbeinn Sigþórsson med i truppen, redo att i alla fall hoppa in.

DIF har inte vunnit ett allsvenskt derby mot AIK sedan 2011. Har haft en okej säsongsupptakt, men agerat ojämnt. Astrit Ajdarevic, som Alexander Axén hävdade skulle locka 4000-5000 extra åskådare till Tele 2 på egen hand, har inte varit bra hittills. Djurgården har inte hittat rätt position för honom och senast byttes han ut efter en timme. Han har dessutom varit sjuk i veckan. Laget har också dragits med en hel del skador under våren. Marcus Danielson missade Helsingborgsmatchen pga sviterna från sin hjärnskakning. Tveksamt om han är redo här.
Vad värre är: Erik Berg är avstängd. Blytungt avbräck för Djurgården då han är en av seriens bästa mittbackar/spelare. Har rutin som är viktig för att leda laget i ett sånt här derby. Berg har varit en nyckel i DIFs bästa prestationer hittills.

Tycker matchen känns jämnare än oddsen säger här. DIF har hemmaplan och underlagsfördel men med tanke på att det är ett derby är den fördelen nog mindre än om ett "vanligt" gräslag hälsat på.

Mycket hänger på Buya Turay för Djurgårdens del, känslan är att Per Karlsson kommer kunna hantera honom hyggligt.
Pengarna tillbaka på oavgjort känns som ett bra spel här, tror inte AIK förlorar. Solnalaget är normalt sett ruskigt svårslagna.

1-2?

Speltips: 2 asian hcp 0 - odds 2.10 SpeedyBet

This is the stats tab
This is the post tip