SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Tvillingderby väntar på söndagen.
Mitt speltips: AIK vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Asian handicap 0.
Odds 2.60 hos bet365 .

Skiljer sju poäng mellan lagen när vi går in i den här omgången. Känns smått overkligt sett till vilket krislag AIK var första halvan av säsongen. Men när vi blickar tillbaka på de senaste tio matcherna är AIK faktiskt etta i formtabellen. 6-3-1 och 13-4 i målskillnad är väldigt starka papper. Släpper knappast in några mål alls för dagen. Så om vi ser till vart vi är just idag tycker jag det skiljer ännu mindre än sju poäng mellan lagen. AIK:s nyckelspelare inför säsongen var bland andra Per Karlsson, Goitom och Seb Larsson. Samtliga är veteraner. När Norling så valde att spela ett väldigt energikrävande man mot man-spel när schemat var tre matcher i veckan så blev det en cocktail av faktorer som gjorde att AIK slet rejält. Sedan schemat tunnades ut till att bli en match i veckan (och sommarvärvningarna Sotte, Lustig och Rogic kom in) har resultaten kommit.

Sen är det klart att AIK till nästa år behöver förstärka offensiven på något sätt. Fortfarande lite torftigt på den fronten stundtals, men med Seb Larssons frisparksfot in mot Goitom, Sotte och Lustig så finns alltid chansen på fasta situationer.

DIF har förvisso ett par faktorer som talar till deras fördel:
- Hemmaplan och kanske en liten fördel av att spela på sitt egna konstgräs. Men AIK har 3-2-1 på konstgräs i år och har gjort det bra i bortaderbyna mot DIF & Hammarby senaste säsongerna. Så den faktorn är ganska liten.
- Jagar andraplatsen medan AIK endast har äran & ett par placeringar att jaga. Men klart AIK är motiverade att sätta käppar i hjulen för sina antagonister. Efter en säsong som trots allt varit misslyckad (även om senaste månaderna varit bra) hade en derbyseger såklart varit välkommen.

Djurgården är lite upp och ner tycker jag. Har en högstanivå som är väldigt hög, men det känns som att Tolle & Kim fortfarande inte riktigt vet vad som är den bästa elvan. Tidigare i år lämnade Ajdarevic truppen och i veckan gick Walker ut och, mellan raderna, sågade tränarduon. Så det verkar inte vara total harmoni. Hade jätteläge att koppla grepp om andraplatsen mot Falkenberg förra veckan, men släppte in mål på en del fasta situationer och föll till slut med 3-2. Ingen optimal match att ladda upp med direkt.

Klart DIF är rättmätiga favoriter, men för dagen tycker jag inte det skiljer några mil mellan lagen. AIK släpper in extremt få mål och målchanser - en bra grund för att vara väldigt svårslagna. I en match som jag nsätan kan garantera blir tajt och målsnål känns det fint att kunna spela AIK som underdog till odds upp runt 2.40-2.50. Pengarna tillbaka på kryss känns som en bra livrem som borde räcka långt här.

Speltips: AIK vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Odds 2.60 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip