Mitt speltips: Djurgården vinner matchen till 1.92 hos Nordicbet
____

Oj, oj, oj vilket derby som väntar på söndagen. Krisen och tongångarna i AIK börjar likna tidigare dystra år. Medan Djurgården är återigen ett stabilt lag men som nu tagit två viktiga segrar i rad. Nu är det en väldigt viktig match på gång där Djurgården har chansen att få den sista luften ur AIK för tillfället när det återstår tre matcher till uppehåll. Medan AIK har chansen att få lite positivitet i och kring klubben som också kan lita på sitt otroliga facit mot Djurgården genom åren.

Degerfors - AIK 2-1 (Expected goals wyscout: 2.28-0.89)
Ett stort individuellt misstag i matchens inledande minuter gör att AIK hamnar i en rejäl uppförsbacke. Givetvis blir det för tungt att få sådant emot sig när det redan har mycket motgång. Hursomhelst lyckades AIK kvittera och sånär också ta ledningen. I andra halvlek skulle dock Degerfors komma tillbaka och sätta punkteringen på hörna. Efter det skapade AIK ingenting och såg närmast chockade ut.

Djurgården - Häcken 1-0 (Expected goals wyscout: 1.76-0.60)
Hemmalaget startade matchen riktigt starkt och tryckte ner Häcken långt ner i straffområdet. Däremot lyckades ändå skickliga Häcken skapa ett par riktigt bra omställningar som borde sårat Djurgården mycket mer, men där sista passningen aldrig var riktigt precist. Djurgården stod emot och kunde även göra 1-0 efter en omtalad straff. Rubrikerna tog Lukas Bergvall som stod för en fantastisk insats. Det är verkligen en spelare att hålla koll på, för visst borde han få starta i derbyt också?

Truppstatus Djurgården:
Elias Andersson tveksam efter en fotskada senast.
Joel Asoro tveksam
Utöver det är truppen i stort sett tillgänglig.

Truppstatus AIK:
Alexander Milosevic fick utgå senast efter en smäll, missar även här.
Viktor Fischer skadad.
John Guidetti (med i truppen) har saknats i träning under veckan.

Mycket att ta hänsyn till - Djurgården starkast för dagen?

Det finns många saker att ta hänsyn till när det vankas derby och i synnerhet mötet mellan Djurgården och AIK. Det som talar för Djurgården är truppsituationen, formen och hemmaplansfördelen. Medan AIK har problem med skador på nyckelspelare, befinner sig i en krissituation men som har en stark känsla av att alltid vinna mot Djurgården. Tycker dock att AIK saknar för många av de karaktärerna som behövs i ett derby av detta slag, hade exempelvis Guidetti, Fischer, Milosevic, Durmaz varit i form/kunnat träna i veckan hade jag mer sneglat åt att det är värde på X2. Men när Djurgården ser ut såhär och kommer stärkta efter segern mot ett av Allsvenskans bästa lag i form av Häcken så väger det tungt. Djurgården börjar sakta men säkert trumma igång likt tidigare år och här tror jag att de vinner den mentala kampen och drar längsta strået i en kaosartad match på Tele2.

Mitt speltips: Djurgården vinner matchen till 1.92 hos Nordicbet
This is the stats tab
This is the post tip