Något av en toppmatch väntar på lördag när DIF tar emot BK Häcken.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
1.76 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Häcken har 5/11 allsvenska matcher under 2,5 hittills.
DIF har 6/11 allsvenska matcher under 2,5.

När vi går in i den här omgången kan vi konstatera att det är de två lagen som släppt in minst mål:
- DIF har tio insläppta.
- BK Häcken har nio insläppta.

Bägge lagen ligger bra till vad gäller expected goals against enligt statistiktjänsten jag använder. Så det är helt klart två av de bästa defensiva lagen i serien.

Bortsett från de fem målen DIF gjorde mot Kalmar FF så har deras offensiv inte kommit igång ännu. Endast i två matcher har de gjort fler än ett mål. Ena matchen var mot Blåvitt där IFK dorg på sig straff och rött kort tidigt. Så offensivt finns det mycket att jobba med. Kujovic har inte kommit igång, Holmberg jobbar hårt men känns lite trubbig, Ajdarevic sitter vid sidan, Ring gör inga poäng, Chilufya och Bärkroth dras med skador. Den enda som riktigt levererar är Witry, allsvenskans Trent Alexander-Arnold. Blir lite lättläst när mycket går genom högerbacken.

Häcken blandar och ger lite. Gjort 13-0 hemma mot Bajen, AIK och Elfsborg. Har verkligen förmågan att blåsa motståndare av banan när de har dagen. Men när de saknar Söderlund (som de gjort senaste veckorna) är de mindre vassa. Nu är det möjligt att han kan återvända här (tränat i veckan), men tror inte han är redo för 90. Och på bortaplan är Häcken ofta sämre än hemma på Bravida:
0-4-1 med målskillnaden 6-8 på bortaplan jämfört med
4-2-0 med målskillnaden 15-1 på hemmaplan.

Litet urval, men jag tror knappast det är någon tillfällighet.

Matchen spelas 15:00, dvs. mitt på dagen mitt i sommaren. Enligt SMHI väntar ingen högsommarvärme, men åtminstone runt 25 grader. Lär bli cooling breaks i den här matchen. Faktorer som knappast gynnar högt tempo vilket ofta ger fler mål.

Jag tror det här blir en jämn och tajt match mellan två försvarsstarka lag med stor respekt för varandra. Bägge matcherna i fjol gick under 2,5 mål och jag tror mycket väl det kan bli så igen.

1-1, 1-0, 0-1, 2-0 känns som troliga resultat här.

This is the stats tab
This is the post tip