Djurgården tar emot BK Häcken på söndagen.
Mitt speltips: DIF asian -1. Spelet sitter om DIF vinner med två eller fler mål. Push och pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

Skrev följande inför Häckens match mot Aberdeen i torsdags:
"Häcken saknar Rasmus Lindgren (fot), Erik Friberg (vad), Daleho Irandust (lår), Samuel Gustafson (lår) och Ali Youssef. Gustafson har inte hunnit spela sedan han värvades i somras, men om de förstnämnda fyra spelarna är friska är de, tillsammans med Jeremejeff, lagets viktigaste spelare i min bok. Mittfältet blir sämre när Friberg är out, samma sak gäller Lindgren och mittförsvaret."

Vad hände då mot Aberdeen? Jeremejeff fick lämna matchen i 40:e minuten med lindat lår. Detta skrivs just efter Aberdeenmatchen, men skulle gissa att han inte kommer till spel redan två dagar efteråt. Dessutom är mittfältskrigaren Faltsetas avstängd. Tunga avbräck väntas alltså, om nu inte några spelare kan göra comeback. Hade varit märkligt i min bok då de borde satsa på Conference League även om utgångsläget i returen var nästan omöjligt. Blev en match där Häcken ändå gick upp till 2-0, så det var definitivt match in i mål.

EDIT (detta skrivs på lördagen): När truppen kom på lördagen fanns Jeremejeff trots allt med i laget. Frågan är dock om han är frisk nog att spela 90 minuter när han haltade av planen så sent som i torsdags. Även Gustafson och Irandust finns med, men skulle gissa att ingen av dessa är redo för 90 minuter. Friberg och Lindgren utanför truppen i alla fall.

Djurgården gör det mycket bra. Släppte till en vass chans på kontring mot Kalmar FF, men hade i övrigt full kontroll. Har en enormt hög lägstanivå. Stabila och svåra att göra mål på och framåt finns det mer att hämta från spelare som Holmberg, Asoro, Chilufya m.fl. är min känsla. Bra truppläge och har lyxen att inte ha Europaspel som stjäl fokus. Går för guldet och har redan visat att de kan matcha Malmö. Enda plumpen på hemmaplan är 0-0 mot IFK Göteborg, i övrigt har de tagit klara segrar där fyra av fem varit med två eller fler mål. Får en extra skjuts med hemmafans på plats och är som allra bäst på Tele2-konstgräset.

Ska ha mycket bra chans att vinna mot ett Häcken, som inte varit sin bästa version de senaste åren, även i normalfall. Men ett dubbeljobbande Häcken som förmodligen saknar ett par nyckelspelare så ser jag inte Djurgården misslyckas att vinna här.

Speltips: 1 asian -1. Pengarna tillbaka på uddamålsseger, full vinst vid seger med två eller fler mål.

This is the stats tab
This is the post tip