Djurgården tillbaka efter derbysegern mot Bajen. Jag tror att man städar av BP.

Vårens möte
BP - DIF 1-0

Allsvenskan
7. Djurgården 20 9 5 6 29:24 32
14. Brommapojkarna 20 5 1 14 12:45 16

DIF hemma
10 4 4 2 14:10 16

Formen
V, O F, F, O

Senaste match
Hammarby - Djurgården 1-3

BP borta
10 1 0 9 5:31 3

Formen
F, F, F, V, V

Senaste match
BP - MFF 0-3

Kaoset i BP känner ni alla till. Ny tränare gör premiär i BP, Roberth Björknesjö. Tillbaka i klubben som han lämnade i rollen som sportchef. Lär säkerligen ge en positiv känsla i laget inför avslutningen på Allsvenskan. Speciellt med tanke på den minst sagt tryckta stämningen som var med portugisen Pimenta och hans skräckvälde. Björknesjö och BP kunde dock ha haft en lättare match att vända den negativa trenden i. Inför matchen har man tre raka torsk med 0-11 i målskillnad. 0-2 mot AIK, 0-6 mot Häcken och 0-3 mot MFF. Nu ska man till Tele2 för att möta ett Djurgården som vann derbyt mot Bajen senast.

En förlösande seger efter en sämre period, formsvacka rent sagt. Melkemichel gjorde en såväl modig som smart ändring i spelsystemet. Jag tycker att 4-3-3 passar truppen - som den ser ut nu - mycket bättre än 4-4-2. Dels får man in alla sina klasspelare på planen. Då tänker jag på Olsson och Johansson, Danielsson i viss mån, eftersom "EJ" spelar på mittfältet. Återstår att se om det blir så även den här söndagen. Men det borde vara högaktuellt för DIF att köra vidare med det. Johansson stod ju för tre assist i rollen på mitten och både Danielsson och Olsson kan då starta i mittförsvaret. Ruggigt solid trio i mitten i så fall.

Jag tror även att tre anfallare passar laget bättre, detta då Badji är den enda egentliga strikern. Kozica, Mrabti, Bärkroth, Radetinac ser jag mer som yttrar/off mittfältare. BP lyckades spöa Djurgården på Grimsta och DIF lär säkert vilja ha revansch för den. Än mer vill man ta in poäng i toppen för att drömmen om Europa inte ska vara helt körd redan nu.

SPELTIPS
Jag spelar Djurgården att vinna och hålla nollan till 1.83 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip