ÄNTLIGEN!
Efter en lång vinter och försäsong (cupen inkluderad) är det nu dags för det finaste vi har i Sverige. På plats i Stockholm ska Djurgården ta emot BP och det är väl en passande hemmapremiär?

Efter ett imponerande fjolår för Djurgården i Allsvenskan och Europa så är förväntningarna höga. Visserligen har laget tappat lite kvalitet i defensiven men överlag känns truppen väldigt stark för en lång Allsvensk säsong. Förutom att de dammsugit motståndaren BP på talang så har truppen spetsats utav Oliver Berg och Moros Gracia som genomgående varit bra i Allsvenskan. Sedan också Jacob Bergström som kan bli ett bra komplement på anfallspositionen. Cupen och äventyret i Europa fick under 2023 ett abrupt slut när Lech Poznan rättvist slog ut Djurgården som inte alls kom upp i nivå och nu senaste krossade Häcken ett slitet Djurgården med 3-0. Nu har man hunnit vila upp sig och kan lägga fokus på Allsvenskan där Djurgården verkligen blir att räkna med.

BP har kommit igång efter en blygsam start på Svenska Cupen. Stod upp helt okej mot Djurgården i sista matchen i gruppspelet och lyckades få ett par vassa kontringar och även ta en tidig ledning. I genrepet slog man också IFK Norrköping på bortaplan som ändå hintar om att potentialen finns. Nyförvärvet Oscar Linnér med ett förflutet i AIK är tillbaka mellan stolparna samtidigt som rutinerade spelare som Calisir och Agardius börjar hitta rätt. På försäsongen har mycket kretsat kring Cosic, Vasic och Pettersson som alla är fina offensiva spelare som kan göra det lilla extra. Det krävs en hel del av BP för att laget inte ska hamna på nedflyttningsplats i år. Det känns tufft för BP att förlita sig på defensiven vilket man kommer behöva göra i sådana här tuffa bortamatcher och kanske behöver laget kunna överraska lite mer i spelet.

Detta är Djurgårdens match från början till slut på Tele2 Arena

Under fjolåret var Djurgården bästa hemmalaget i Allsvenskan och på Tele2 är det inte många som har något att sätta emot. Visserligen i en premiär sitter inte allt direkt men Djurgården har ändå spelat så många tävlingsmatcher under detta år vilket jag tror kommer bli gynnsamt i denna match. Jämför vi spelare för spelare så är hemmalaget bättre på varje position och jag ser bara ett BP som får försöka hämta andan här i en premiär med högt tempo och fullt ös från läktarplats.

Spel: Djurgården leder i halvtid och vinner matchen (Djurgården ht/ft) till 1.80 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip