DIF tar emot Brage i söndagens tävlingspremiär.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
1.96 hos Unibet , LeoVegas eller Casumo .

Stor spelaromsättning hos DIF:
Ulvestad, Karlström, PK Bråtveit, Ring och Augustinsson har lämnat. Ulvestad + Karlström har varit stora nyckelspelare centralt medan Augustinsson varit en backlinjepjäs i ett par säsonger.

På plussidan:
Rasmus Schüller, Elias Andersson samt försvararna Hjalmar Ekdal, Leo Cornic, Isak Hien och Axel Wallenborg. Dessutom har eftertraktade Albion Ademi anslutit. Målvakten Aleksandr Vasiutin har kommit på lån från Zenit. Och såklart: Asoro har värvats in.

Så en startelva lär ha fyra-fem nya namn jämfört med fjolåret. Jag ställer mig framför allt frågande till backlinjen där jag tycker bättre mittbackar skulle behövt komma in. Hjalmar Ekdal är väl okej men inte topplagsbra i min bok.

Dras med en del skadeproblem här:
Käck, Elias Andersson och Nyholm är out. Samma sak gäller Isak Hien och Wallenborg. Erik Berg rehabar.

Blir med andra ord en nykomponerad backlinje här där troligen Une-Larsson och Ekdal kamperar ihop. Känns inte superstarkt.

Brage kvalade till Allsvenskan för ett par säsonger och jag tror de kommer vara ett av lagen som hugger på kvalplats även i år. Stabil klubb. Såg laget möta Bajen på just Tele2 för ett par veckor sedan och tycker de stod upp rätt bra i en match Bajen vann med 2-1. Hellberg, Sellin, Lundinarna, Pilana och ett par till håller bra Superettannivå. Tränare Saarenpää har varit i klubben sedan 2017 och känner därmed laget väl. Tror Brage är den typen av klubb som är rätt så långt framme i det här skedet. Tränaren är satt sedan länge, samma sak med stora delar av truppen. Har senaste säsongerna gjort mål på Häcken och Örebro i cupgruppspelet, så har visat att de kan näta mot allsvenskt motstånd tidigare.

DIF släppte in mål mot Sandviken och Dalkurd i förra årets gruppspel. Året innan släppte de in mål mot Frej. Tidigt på säsongen skiljer det mindre mellan lagen och jag tror ett bra Superettanlag som Brage kommer ha bra chans att skapa målchanser mot DIF. Djurgården ska såklart inte gå mållösa själva i en sån här match. Därför tycker jag att oddset på att bägge lagen nätar är fint till nästan dubbla pengarna hos Unibet mm.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip