Kan Djurgården ta revansch för missen borta mot Degerfors - och fortsätta

Senaste möten
Degerfors - Djurgården 2-0

Allsvenskan
2. Djurgården 19 11 5 3 31:15 38
13. Degerfors 19 5 3 11 19:35 18

DIF hemma
10 7 2 1 21:8 23

Formen
V, O, F, V, O

Senaste match
Malmö - Djurgården 1-1

Degen borta
10 1 2 7 6:23 5

Formen
V, F, F, F, F

Senaste match
Degerfors - Sirius 1-2

En mycket stark prestation av Jacob Widell Zetterström räddade Djurgården från att släppa in mer än ett mål borta mot Malmö FF och därmed ta en stark pinne i guldstriden.
Eftersom AIK slog IFK Göteborg så får Djurgården nu infinna sig i att jaga. Men upp till toppen skiljer bara två poäng och Djurgården har så klart alla möjligheter i världen att vinna allsvenskan med elva matcher kvar. Men då krävs att Degerfors hemma blir tre poäng. Vad talar för det?
Ganska mycket. Degerfors har inte alls haft samma kvalitet i sitt egna passningsspel som under delar av våren och självförtroendet i laget har fått sig många törnar den senaste tiden.
Förlusten mot Sirius nu senast kom i sämsta möjliga läge. Inte nog med att det var fjärde raka nollpoängaren (tio insläppta på fyra matcher) så väntar nu alltså Djurgården på Tele2 arena innan man tar emot AIK hemma på Stora Valla.
Samtidigt har Degerfors satt sig i en sits där de måste spela en vågad fotboll, inte minst på konstgräs, för det är det som byggt lagets väg till allsvenskan och det är den identitet och spelidé man har.
Problemet är bara att det är riskfyllt. Mot Djurgården tror jag att det kommer att straffa sig. Man möter allsvenskans kanske bästa lag när det kommer till presspel. Degen kommer få det svettigt.
Djurgården saknar Jesper Nyholm som gick sönder senast. I skrivande stund har Djurgårdens trupp i övrigt inte släppts.

SPELTIPS
Jag spelar Djurgården hcp -1 (-1,5) till 1.75 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip