Speltips: Djurgården ht/ft till 1.83 hos bet365

_______________________

Under söndagens kvartsfinal i Svenska Cupen är det Degerfors som enda representativa Superettanlag som ska försöka fortsätta på den inslagna skrällvägen. Tyvärr ställs de emot laget som möjligen imponerat mest i Svenska Cupen med en målskillnad på 10-0 på tre matcher. Djurgårdens IF har hittills fått allt att stämma och får här sin drömlottning i jakten på Europaspel. Gör man jobbet mot Degerfors så ställs man sedan emot AIK eller Mjällby.


Djurgården
Senaste match: Djurgården - IFK Göteborg 3-0
På resultattavlan såg det ojämnt ut men IFK Göteborg står faktiskt för en riktigt bra prestation. Även om man hade behövt skapa mer för att hota Djurgården så stod man ändå upp länge och Djurgårdens fina ledningsmål av nyförvärvet Gulliksen kom i en period då Blåvitt var bra i matchen. Sedan behövde man forcera ännu mer och Djurgården kunde då göra 2-0 följt av 3-0 på en målvaktstavla. Hemmalaget visar återigen styrka och kontroll i att föra matcherna, spelar en väldigt fin fotboll och börjar hitta tillbaka till formen man visat tidigare år under Kim & Tolle. Det skadar heller inte att nyförvärven ser lyckade ut och passar perfekt in i laget. Hümmet kan absolut bli en skyttekung i Djurgården med sin smartness och kyla i straffområdet.

Degerfors
Senaste match: Elfsborg - Degerfors 2-2
En del hjärnspöken hos Elfsborg sedan de möttes i November när hemmalaget skulle gå för guldet. Även denna match lyckades Degerfors skaka om Elfsborg och få med sig samma resultat, det vill säga 2-2. Bra elva som lyckas trycka ner Elfsborg med mycket inläggsspel men som själva också visade stabilitet i boxen. Det hela såg däremot mörkt ut när Morgado tog sitt andra gula kort redan i den 53:e minuten. Elfsborg vände på steken men där Degerfors kommer tillbaka ännu en gång och ”avgör” med minuten kvar genom Adi Fisic. Gillar överlag Degerfors startelva som absolut kommer passa bra i Superettan, de har visat skicklighet i offensiven under varenda match 2024 och har ett starkt mittfält.

Helgens mest väntade resultat eller kan Degerfors skrälla?

Skrällar har absolut skett genom åren i Svenska Cupen bland annat då AFC Eskilstuna lyckades ta sig till finalen. Men det blir allt färre lag som har någonting att säga till om både i kvalet och i själva gruppspelet. Här kommer ett väldigt starkt Djurgården att spela på Tele2 och där är man såklart stora favoriter. Degerfors är däremot luriga och svåra att få grepp om, tunga i boxen där både Pashang och Lindgren inte behöver många chanser för att hitta nätet. Väger ändå mer åt Djurgårdssidan här då man ser så otroligt starka ut och det känns som inget står i vägen på hemmaplan för närvarande. Tror att Djurgården visar standarden redan i första halvlek här och visar skillnaden i tempot.

Speltips: Djurgården ht/ft till 1.83 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip