Djurgården tar emot Elfsborg i en allsvensk toppmatch på måndagen.
Mitt speltips: Över 4,5 hörnor av Elfsborg. 2.20 på LeoVegas eller Expekt . Liknande odds på Nordicbet eller Betsson .

Elfsborg är fem pinnar efter Djurgården, som delar serieledningen med Malmö & AIK (bägge har en match mer spelad). Boråsarna har därmed fortfarande minihugg på guldet, men då måste de vinna här. Allt att spela för och kommer naturligtvis gå för det här. Har avstängning på Tim Rönning, men i övrigt är hela truppen tillgängliga. Anfaller mycket på kanterna där de har seriens kanske bäste högerback i form av Johan Larsson som bombar in inlägg på inlägg match efter match. Lite samma sak på Strand på andra kanten. Snittar över 5,5 egna hörnor per match och är ett av lagen med flest inlägg per match. Slog den här hörnlinan borta mot Kalmar, Hammarby, Häcken, Malmö FF och hade fyra egna mot AIK. Så de har gjort det förr. I premiären hemma mot DIF hade de sex hörnor.

Djurgården saknar avstängde mittfältsankaret Rasmus Schuller. Han är viktig som bollvinnare och igångsättare på mitten och ett klart defensivt avbräck vars frånvaro gör att jag tror DIF får svårare att kontrollera matchen. Snittar just över fyra defensiva hörnor per match och har släppt in minst fem ett flertal gånger senaste tiden - mot sämre motstånd än Elfsborg dessutom.

Ett sånt här spel kan lätt bli tufft att få in om laget man spelat ska ha många hörnor tar ledningen. Den risken finns alltid, men det känns inte så troligt att det blir så här då DIF är riktigt bra och släpper in få mål. Betydligt troligare att större delen av matchen står oavgjort eller att Djurgården leder. Och blir det så tycker jag Elfsborg ska ha jättebra chans att ha minst fem egna hörnor. Över eller under 4,5 hörnor känns som rätt lina för boråsarna, men att över betalar upp mot 2.20 känns för högt, i min bok gör de det oftare än hälften av matcherna.

Speltips: Elfsborg har över 4,5 hörnor i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip