Djurgården tar emot Elfsborg på lördagen.
Mitt speltips: DIF vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

Visst har Djurgården börjat växla upp nu?
6-2-0 senaste åtta matcherna. Efter en tveksam inledning på serien börjar laget hitta rätt. Växlat ut ett par spelare och fått in några nyförvärv, som här är spelklara. Hemma har de varit stenstarka hela säsongen med 8-1-0.

Ny bra insats mot Malmö FF senast. Hade lite mindre boll än vanligt, men bra koll på Malmös offensiv och rättvis seger skulle jag säga. Äntligen mål för Fallenius bland annat. Ny bra insats av Schuller. Det negativa är att viktige vänsterbacken Elias Andersson gjorde sin sista match (för den här gången) då. Ersatts av Kaib, vilket är en lite annan spelartyp. Djurgården behöver säkert lägga om sitt spel lite nu, blir intressant att följa. Sen har Magnus Eriksson växlats ut (noll minuter senast!) för anda mittfältsalternativ. Rätt oväntat sett till hur viktig han varit senaste säsongerna, men i år har han varit lite sämre. Som det ser ut nu behövs han inte riktigt. Känslan är ändå att när han väl får chansen är det en rejält revanschsugen Mange, som säkert kommer vara bättre än i våras.

En av få lördagshemmamatcher för Djurgården, som kommer ha starkt stöd av publiken. Kommer liksom inte finnas utrymme att inte vara påkopplade.

Elfsborgstrenden?

Serieledarna från Borås har gjort en ruskigt stark säsong. Tog en poäng de första två matcherna - därefter har de radat upp segrar. Tagit sju av nio poäng efter uppehållet också, men frågan är hur trenden är?
2-0 hemma mot Bajen i en match Elfsborg var prestationsmissnöjda med.
4-0 borta mot Kalmar är starkt såklart, men fick med sig en Kalmarutvisning där. Jämnt till dess.
1-1 mot IFK Göteborg senast, ånyo ingen höjdarmatch.

Poängen har trillat in, men inte samma fina prestationer som före uppehållet.
Här är dessutom Lagerbielke avstängd. Mittbacken har varit en av ligans bästa den här säsongen och det blir ett tufft avbräck.

En annan nyckelspelare, defensiva mittfältsankaret Römer, ska lämna vid månadsskiftet. Spelar fortfarande för Elfsborg, men kommer han hålla samma fokus in i mål? Dansken är professionell och en jäkligt bra fotbollsspelare. Så det kommer inte vara superpåtagligt såklart. Men hur brukar det vara med personer på uppsägningstid? Kanske inte då man presterar sitt allra bästa. Någon procents nedgång och det märks såklart.

En annan sak är att Ondrejka lämnar ett hål. Okkels och Bernhardsson är dugliga ersättare, men inte lika vassa. Och framför allt Bernhardsson, en av mina absoluta favoriter i serien normalt sett, varit lite kall efter uppehållet.

Men absolut, Elfsborg är serieledare av en anledning. Är inte tur och medstuds som tagit lagit dit, det är välförtjänt. Men det finns faktorer som talar emot laget och mot ett Djurgården som känns alltmer i ordning tror jag de får det tufft att vinna.

Speltips: Djurgården vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.
This is the stats tab
This is the post tip