Djurgården tar emot Elfsborg på söndagen.
Mitt speltips: Elfsborg att ha under 4,5 hörnor i matchen. Expekt , LeoVegas eller Unibet .

För att spelet ska förlora måste Elfsborg ha fem eller fler hörnor alltså.

I de allsvenska hemmamatcherna förra säsongen kombinerat med årets inledning har Djurgården släppt till fem eller fler hörnor i bara fem av 19 matcher. Om vi tar bort de två bataljerna mot Malmö FF ur den raden så är det tre av 17 gånger motståndarna skrapat ihop fem eller fler hörnor på Tele2. Inkluderar vi även bortamatcherna i fjol och i år är det 13 av 37 gånger motståndarna haft fem eller fler hörnor. Så det är inte vanligt att DIF släpper till fem eller fler hörnor.

Djurgården är ett lag som ofta dominerar matchbilden, äger mycket boll och släpper till få avslut. Ligger ofta bra till vad gäller expected goals against och skott emot. Är det så släpper man ofta till få hörnor, hänger liksom ihop.

Efter ett tajt matchande med cupfinal och dubbla MFF-bataljer har DIF fått en matchfri vecka och det borde vara en bra prestation som ligger i korten här.

Elfsborg hörnsvaga på bortaplan

Elfsborg har haft fem eller fler hörnor i fyra av sju matcher hittills. Men lite dopat av att de jagade mål mot relativt svaga lag som Värnamo och Kalmar FF på hemmaplan. I fjol hade de fyra eller färre hörnor i nio av 15 bortamatcher. Den här säsongen är det bara mot Norrköping de lyckades slå en 4,5-lina vad gäller egna hörnor. Mot Djurgården på Tele2 har de haft två, två, fyra och en hörna från 2020 och framåt. Så det är inte så vanligt för Elfsborg att rada upp hörnor på bortaplan i allmänhet och här i synnerhet. Normalt fäster jag inte så stor vikt vid tidigare möten men här är det samma tränare och liknande spelstil säsong efter säsong (får se i sommar hur det blir när Hiljemark tar över Elfsborg).

I segern mot Malmö FF senast utgick yttrarna Zeneli och Hedlund med skador. Varit positiva rapporter om bägge i veckan, men frågan är om de verkligen är 90-minutersspelare här? Har dessutom bägge centrala strikers out (Frick och Abdulai) vilket öppnar för Elfsborgsoprövade Varbergsvärvningen Krasniqi. Känns inte optimalt för anfallsspelet.

Sen vet vi hur Elfsborg tycker om att spela: lågt bollinnehav och många snabba attacker istället för att ligga och nöta på offensiv planhalva och rulla runt bollen.

Mycket statisitk i den här texten. Utöver att det talar för spelet tycker jag också de yttre förutsättningarna talar för under 4,5 Elfsborgshörnor. Ett utvilat Djurgården som borde vilja revanschera sig prestationsmässigt efter Västeråsmatchen senast. Men de har också haft offensiva problem så jag blir inte förvånad om vi får en matchbild där mål dröjer för hemmalaget. Slipper vi bara en matchbild med tidig DIF-ledning tycker jag det här spelet ska ha bra chans att landa.

Speltips: Under 4,5 hörnor för Elfsborg
This is the stats tab
This is the post tip