Botten mot toppen när Falkenberg gästar Djurgården på tisdagen.
Mitt speltips: Djurgården -1,5. Spelet sitter om DIF vinner med 2+ mål.
1.70 hos SpeedyBet , Bethard eller FastBet .

DIF leder serien, tre poäng före MFF.
Falkenberg ligger på kvalplats med två poäng upp till Östersund på säker mark och fyra respektive sex poäng ner till AFC och Sundsvall.

Så poängbehovet är såklart stort för båda. DIF ska ju bara vinna en sån här match för att fortsätta ligga i förarsätet för att ta guldet, medan det knappast är här Falkenberg ska säkra sitt kontrakt. Falkenberg hade en rejäl urladdning mot bottenkollegan Östersund i lördags. Lyckades vinna den, vilket gör att de har hugg på säker mark. Är på hemmaplan de tagit sina poäng den här säsongen (16 av 19 poäng har tagits på hemmabana). Tror knappast de är redo för en topprestation bara två dagar senare, på konstgräs dessutom.

Här har DIF en fördel genom en extra vilodag i kombination med en bredare trupp. Kommer exempelvis få in en fräsch Buya Turay, som var avstängd senast.

Båda lagen har en varsin avstängning:
DIF saknar Une-Larsson.
Falkenberg saknar Mathisen.

De avbräcken känns hyfsat jämna - DIF bör kunna hantera att en ordinarie mittback saknas i en enskild match. Mathisen har inte varit tillgänglig hela säsongen för Falkenberg, så de är rätt vana vid att klara sig utan honom. Vad värre är, med tanke på det tajta spelschemat lämnar Falkenberg två rutinerade herrar hemma:
– I den här veckan kommer det att bli ett tufft matchande och det gäller att utnyttja truppen och energin i gruppen efter bästa förmåga. Av den anledningen – fräschhet/energi – kommer inte ”Tibbe” Brink Joza och Carl Johansson att vara med i truppen.

Djurgården har varit ruskigt stabila mot bottenlagen hela säsongen, särskilt hemma. Senaste tiden har de vunnit med 2+ mål mot Sundsvall, Helsingborg, AFC och Sirius. Enda poängen de tappat på hemmaplan är mot Sundsvall i premiären, Peking, AIK och Malmö FF. Har annars inte en enda plump mot bottenlag som Falkenberg.

Nej, det här ska bara bli en ensidig historia med ett relativt överlägset hemmalag. DIF har inte visat prov på någon guldfrossa senaste omgångarna utan de har bara ångat på. Tror det blir samma visa här och ser framför mig 2/3-0 som slutresultat.

Speltips: Djurgården asian hcp -1,5 - odds 1.70 hos SpeedyBet , Bethard eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip