DIF tar emot rumänska FC Cluj på torsdagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på bortalaget.

Såklart en helt annan uppgift än den DIF ställdes inför förra veckan, där de krånglade sig förbi FC Europa från Gibraltar. Egentligen tror jag torsdagens uppgift passar Djurgårdens lag bättre, men tyvärr har de ett småknepigt skadeläge där framför allt läget i backlinjen oroar:
- Erik Berg är out, precis som logiske ersättaren Nyholm.
- Det öppnar för att antingen Augustinsson kliver in och spelar mittback med Une-Larsson eller att Ulvestad (som också dragits med skavanker men som nog kan spela här) tar klivet ner från mittfältet.

Oavsett vilken lösning Kim och Tolle väljer så är det inte optimalt. Augustinsson är inte lika bra mittback som Berg och jag tycker Käck är ett sämre alternativ på vänsterbacken än vad Augustinsson är. Ulvestad behövs på mittfältet. DIFs stora chans här hade varit en maxprestation vad gäller framför allt försvarsspelet och organisationen. Även under optimala förutsättningar hade det varit tufft, nu försämras möjligheterna.

Cluj åkte ur CL-kvalet mot Dinamo Zagreb på straffar i en match där rumänerna var bättre och skapade mer. Så sent som förra säsongen slutade de tvåa i en grupp med Celtic, Rennes och Lazio. I våras pressade de sedan Sevilla i slutspelet över två matcher. Föll på bortamålsregeln. Bra och rutinerat lag med en hel del rumäner kryddat med några, för nivån, bra utländska spelare. Tror de hade haft oerhört bra chans att vinna Allsvenskan rätt så bekvämt. Har börjat ligaspelet bra - tagit 10 av 12 möjliga poäng.

Tycker Djurgården har lite smådunkel form på sina offensiva pjäser: Ring har inte varit bra på hela säsongen, Kujovic briljerar inte, Kalle Holmberg är ojämn och Magnus Eriksson har väl inte hittat toppformen än. Så jag tror DIF får svårt att göra mål här. När det även är lite stökigt i de bakre regionerna så tror jag på bortalaget. Att matchen spelas på Tele2-konstgräset är såklart en nackdel för bortalaget. Men tror de ska vara för bra för Djurgården ändå och att det visar sig över 90 minuter.

Speltips: Rak seger på bortalaget.

This is the stats tab
This is the post tip