Tuff match väntar för båda lagen på Tele2 Arena idag när Djurgården tar emot Häcken. Ett Häcken som i min bok inte riktigt har kommit upp i den kapaciteten sett till den trupp laget besitter – samtidigt som Djurgården har haft problem med att kontrollera matchbilden.

Tabell:
4. Djurgården 14 7 3 4 21/12 24p
10. Häcken 13 5 3 5 20/13 18p

Djurgården slog senast Kalmar på bortaplan efter att Augustinsson hittade fram till matchens enda mål. Laget stod för en stark insats där det var mittfältarna som tog tag i taktpinnen och skapade lagets chanser. Tyckte det syntes att både ordinarie anfallarna Mrabti och Kadewere saknades. Istället var det Kozica och Badji på topp, som var hyfsat bleka.
Nu är Mrabti tillbaka efter avstängning och hoppar rakt in på topp. Troligtvis tillsammans med Kozica, möjligen Badji. Nyförvärvet Bärkroth i offensiven är ej tillgänglig än.
Djurgården är inget målmaskin-lag. Defensiven ser dock fortfarande mycket bra ut, har ett gäng med backar där nyförvärvet Johansson har bidragit till ännu mer konkurrens.
Finns ett mönster med Djurgården i matcher där de förväntas köra över sina motståndare. Pressen och favoritskapet leder ofta till en tam insats, där matcher slutar med 1/2-0.

Har tre raka hemmamatcher med under 2,5 mål:
1-1 Norrköping
2-0 Örebro
1-0 Dalkurd


Inför denna omgång toppade Djurgården formtabellen. Fem vinster och en oavgjord. 4/6 matcher under 2,5 mål.

Häcken har bara två vinster på de senaste sex omgångarna. Skall sägas också att de har mött AIK, Malmö, Östersund och Norrköping på de matcherna. Två stabila segrar mot Elfsborg och Gif Sundsvall.
Häcken förlorade andra Europakvalsmatchen mot FK Liepaja tidigare i veckan med 1-2, trots förlusten är laget vidare där Emil Forsbergs RB Leipzig nu väntar i nästa omgång. Aningen reservbetonad elva där till exempel Irandust och Faltsetas fick inleda på bänken.
Alexander Jeremejeff är tillbaka i Häcken. Nyförvärven Godswill Ekpolo och Alexander Jeremejeff finns båda med i matchtruppen mot Djurgården. Finns troligtvis på bänken och redo för ett friskt inhopp.

Troliga startelvor:
Djurgården: Isaksson - Une Larsson, Johansson, Olsson, Augustinsson - Radetinac, Ulvestad, Karlström, Ring - Badji, Mrabti.
Häcken: Abrahamsson - Andersson, Lindgren, Hammar, Arkivuo - Friberg, Irandust, Faltsetas - Celik, Kamara, Paulinho.

Här tror jag Djurgården kommer stå för bollinnehavet men får det svårt att ta sig igenom till de riktigt heta målchanserna. Häckens form på bortaplan är aningen dyster med ett mål på de tre senaste allsvenska matcherna. Europakvalsmatch tidigare i veckan också.

SPEL: Under 2,5 mål till 1.82
Hos Unibet – 1.5/5 units

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip