Djurgården tar emot BK Häcken på onsdagen.
Mitt speltips: Under tre mål asian. Spelet sitter om det blir 0-2 mål. Förlust vid fyra eller fler. Push och pengarna tillbaka om det stannar på exakt tre mål.

Det här blir Häckens tredje rätt så tuffa match på sex dagar. Cupfinal i torsdags i Sölvesborg, sedan ner till Malmö i söndags och nu till Stockholm. Tog en bra poäng i Malmö i söndags men i slutskedet såg spelarna rätt slitna ut. Dras fortfarande med ett gäng skador, så truppen är inte särskilt bred för dagen. Frågan är hur fräscha benen är på spelarna här.

Det här blir för övrigt tredje gången lagen möts i tävlingssammanhang den här säsongen. Cupsemin vann Häcken med 3-0, följde upp det med att vända 0-1 till 4-1 i Allsvenskan för tre veckor sedan. De två tidigare matcherna spelades på Bravida Arenas snabba konstgräs, där Djurgården fick åka rätt rejält stundtals. Tror det här blir en annan matchbild eftersom den spelas på Tele 2-sanden. Såg Djurgården slå Mjällby i söndags och det slog mig igen hur lågt tempo det varit i de flesta matcherna på den arenan den här säsongen. Spelarna ser ut att springa i meterdjupt vatten stundtals. Tycker den aspekten glömts bort lite när inledningen för Djurgården och Hammarby recenserats. Tycker bägge lidit av att underlaget är helt annorlunda den här säsongen och det känns inte som att snabbt passningsspel gynnas.Djurgården slog Mjällby i söndags. Magnus Erikssons långskott öppnade upp matchen och Edvardsen avgjorde i slutet när Mjällby gamblade lite. I övrigt var Djurgårdens anfallsspel inte särskilt imponerande igen. Tycker Wikheim ser formsvag ut, Oliver Berg har inte kommit rätt och senast saknades Asoro. Edvardsen har fått nöta bänk. På pappret är offensiven bra, men Kim och Tolle har inte fått det att lossna ännu. Har inte riktigt spikat en startelva de ska spela.

Sen har även Djurgården bara två vilodagar från förra matchen. Det här är en stormatch, men i helgen väntar ett derby mot AIK. Helt omöjligt att det finns något par ögon lite sneglande på den uppgiften.

Mot bakgrund av tajt schema och underlag tycker jag under tre mål är en bra startposition. Det ska till fyra mål för att spelet ska förlora. Klart att bägge är kapabla till att göra mål här, men det är en tuff lina. Jag tycker underspelet är en bra startposition i matchen. Relativt tidigt bör det gå att ta någon alternativ överlina om det ser ut att öppna upp sig.

Tajt 1-1-kryss?

This is the stats tab
This is the post tip