Djurgården tar emot Halmstad i sista gruppspelsmatchen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Bethard .

Inför BP-matchen förra helgen rekade jag -1,5 och då skrev jag:
"...spelade samma spel på Djurgården i cuppremiären mot Brage. Oddset droppade kraftigt, men prestationen de stod för var inte bra och det stannade på 1-0. Ledningsmålet kom sent och de var för oskarpa för att gå för ett andra mål den gången. Var rätt kritiska röster efter matchen och jag förstår varför. Prestationen var inte bra alls mot ett Brage som jag tror får det tufft i år. Ska inte sminka över den matchen, men:
1.96-0.56 i xG.
21-5 i avslut (6-2 på mål).
14-0 i hörnor.

DIF hade ett rätt stort spelövertag. Hade de fått tidigare utdelning hade spelet mycket väl kunnat lossna och vi hade haft 4-0 i stället. Men nu blev det alltså bara 1-0 och kritik efteråt".

Vi fick ett DIF som var lite mer på tå, lite skarpare och rappare. Med tidig utdelning rann det på till 3-0. Vinst på spelet, men ska sägas att oddset den gången faktiskt gick upp en del, vilket inte brukar vara ett bra tecken. Överreaktion på Bragematchen tycker jag det var.

Tar samma spel igen på Djurgården, trots att svårspelade Halmstad står på andra sidan. Men ett bra skadeläge och incitament att vinna matchen för att ta gruppsegern. Dessutom finns ju målskillnadsincitamentet att försöka spela sig till att bli en av de bästa ettorna, vilket ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Halmstad är helt borta från avancemang efter 1-1 i premiären mot BP följt av 0-1-förlust mot Brage senast. Så det här är en betydelselös tävlingsmatch för deras del. Saknar mittbacksbjässen Baffo som är avstängd. I övrigt har de tappat bland andra Kurtulus, Al-Ammari och Antonsson inför årets säsong. Fått in Marcus Antonsson och Villiam Dahlström och kommer säkert vara med i Superettantoppen. Men är försvagade jämfört med i fjol.

I grunden ska det skilja en klass mellan de här lagen. När DIF dessutom har bra truppläge, hemmaplansfördel och viss motivationsfördel tycker jag -1,5 kan spelas igen. Menar inte att Halmstad inte är motiverade här, men med tanke på att det inte spelar någon roll hur det går kanske de är lite mer benägna att våga lite, rotera på någon position och så vidare.

2-0? 3-1?


TV: 13 rätt förra helgen - vi går för det igen!





This is the stats tab
This is the post tip