Djurgården tar emot Halmstad på måndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Tvåmålsseger krävs för vinst på spelet.

Ketchupeffekt för Djurgården mot BP. 5-0, hattrick-Hummet och även mål för inhoppscomebackande Nguen. Svårt att få ett bättre utfall på en match än så. Även om säsongsinledningen varit blandad har det börjat utkristallisera sig att Djurgården är laget som kommer vara närmast Malmö, vilket många var inne på inför säsongen.

Får här tre vilodagar inför matchen, vilket är mycket bättre än två. Räknar med att ett inspirerat hemmalag kommer väl förberedda och gör en ny bra prestation här.

Lär sakna Danielson igen, men Une-Larsson har faktiskt vikarierat helt okej. Och spelare som Wikheim och Tocmac borde bara bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.

Halmstads flyt måste ta slut?

Halmstad har tagit sina poäng. Skrällde i veckan hemma mot BK Häcken och med 15 inspelade poäng på bara nio matcher är de på väldigt god väg mot nytt kontrakt. Behöver säcka ihop fullständigt för att inte nå upp i 30+ poäng, vilket de borde vara safe med.

Men visst har Halmstad haft en hel del tur hittills. Tagit tidiga ledningar många gånger och blivit totalt bombarderade. På något sätt har de hållit undan dock. Skulle de släppa in första målet själva blir det svårt.

Har tagit tre av segrarna på Örjans Vall. En bortaseger mot Värnamo på Påskbergsvallen, vilket var semi-hemmaplan. Den andra bortamatchen de vann var mot VSK, i en av alla de matcher där Västerås varit bättre spelmässigt men sjukt ineffektiva. Missade bland annat en straff då. Den prestationen var inte bra, precis som premiären mot Sirius. Det är de två konstgräsmatcherna jag sett HBK spela - varit usla i bägge. Känns som ett utpräglat gräslag med en del tunga spelare.

Här tror jag de får det väldigt svårt att räcka till faktiskt. Djurgården har kanske inte sett bländande ut spelmässigt alla gånger, men de har ändå 3-1-1 hemma. Plumpen var Malmötorsken med matchens sista spark och den sjuka 3-3-matchen mot Häcken. Annars har de varit tunga hemma och kunnat brotta ner motståndet. Det tror jag de har bra chans att greja även här.

Speltips: Asian -1,5 på Djurgården.
This is the stats tab
This is the post tip