Glödhett derby mellan Djurgården och Bajen på Tele2.
Mitt speltips i matchen: Över 4,5 hörnor för Hammarby. Finns till 2.17 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

Vilken match det här blir:
- Ettan mot trean i tabellen.
- Skiljer sex poäng.
- Tolv poäng kvar att spela om.

Bajen går för Europaplats och, om allt vill sig väl, guld. Men behöver i stort sett gå rent i resten av matcherna för att nå dit. För DIF:s del är kryss ett okej resultat här med tanke på att de leder serien med tre poäng och Bajen möter MFF i nästa match. Så det är Hammarby som MÅSTE vinna här, de är laget som behöver gambla lite vid eventuellt kryssresultat.

Bajen har skrapat ihop följande hörnantal senaste matcherna:
7 hörnor mot Örebro
6 mot Sirius
8 mot AIK
10 mot Blåvitt
2 mot Peking

Slagit den här hörnlinan i fyra av senaste fem alltså. Snittar 5.4 hörnor/match på Tele2 Arena den här säsongen. Har också näst högst "antal crosses" per match i ligan (bara DIF är bättre) och har i stort sett alltid mycket boll. Sedan Vladimir Rodic fick chansen från start har Bajen ytterligare en löpstark "peta och spring"-ytter, som brukar kunna generera en del hörnor.

DIF släpper normalt sett inte till särskilt många hörnor då de brukar ha en del boll och kontrollera matcherna. Men det är inte Bajen de möter varje vecka, tror Djurgården kommer ha mindre boll än vanligt. Ser som sagt framför mig en matchbild där Bajen är lite mer offensiva sålänge det är kryss eller DIF leder. DIF har ändå släppt till fem hörnor eller fler vid ett antal matcher den här säsongen och här tror jag de kommer göra det igen. Sålänge inte Bajen tar en tidig ledning och sen backar hem känns det här spelet mycket bra.

Hur det går i matchen?
Oddsen har pendlat lite fram och tillbaka under veckan, för mig är det en helt jämn match som kan gå hursomhelst. Så om det går att spela Hammarby som underdog på dnb/asian +0-linan är det nog ett bra spel. Tror också överspelet är rimligt då jag kan se bägge lagen näta och tror inte vi landar på 1-1.

Speltips: Över 4,5 hörnor för Hammarby. 2.17 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

This is the stats tab
This is the post tip