Djurgården och Hammarby gör upp i söndagens semifinal i cupen.
Mitt speltips: Rak seger för DIF.

Vinnaren ställs mot Häcken i final. Matchen spelas på Tele2.

Intressant match. Bajen ställdes mot Trelleborg i torsdags och lyckades efter mycket möda vinna med 3-2 efter förlängning. Inför matchen trodde jag inte att covid-avbrottet Bajen haft skulle påverka laget SÅ mycket som det bevisligen gjorts. Flera spelare tvingades byta i förtid och i slutet hade flera spelare kramp och kunde knappt röra sig. Trelleborg skapade ett par kvitteringslägen och om matchen varit fem minuter längre hade de nog fått in en kvittering.
Absolut inte optimalt att få 120 minuter på torsdagen när nästa match spelas redan på söndagen.

Stundtals var Hammarby helt okej, men orken tröt och det påverkade såklart prestationen. Då var det Trelleborg laget mötte, nu är det ett betydligt bättre motstånd.

DIF har imponerat under försäsongen. Som bekant tappat ett par tongivande spelare (Karlström + Ulvestad bland annat), men de har fått in flera nyförvärv som ser bra ut. Dessutom verkar Chilufya ha tagit kliv och ser ut som en 10+ mål-spelare den här säsongen. Även DIF har haft sina problem med covid under försäsongen och här saknas vissa spelare som är skadade. Men ingen tänkt nyckelspelare är out, en tänkbar elva ser klart stark ut:

Vasyutin
Witry, Une-Larsson, Ekdal, Käck
Curtis Edwards, Schüller, Mange Eriksson
Chiliufya, Holmberg, Ademi

Hade det varit optimala förhållanden för bägge lagen hade oddsen nog varit helt jämna nästan. Nu är det som det är med Hammarby och det gör DIF till oddsmässig favorit. Bajen får ett par dagar till att återhämta sig, vilket kan vara bra. Samtidigt är det inte optimalt med 120 minuters speltid på vissa och med tanke på hur slitna de såg ut i slutet mot Trelleborg (även inhoppare) och att vissa inte kunde spela 90 minuter så tror jag inte det kan se så mycket bättre ut såhär kort inpå. Därför väljer jag att spela DIF här då jag tycker oddsen känns okej.

This is the stats tab
This is the post tip