Speltips: Hammarby vinner matchen till 4.58 hos Pinnacle


_____________

Perfekt avslut på vårsäsongen med ett Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby inför ett fullsatt Tele2 Arena. Djurgården har varit oerhört starka i år och står noterade för sex raka segrar och har känning på Malmö FF. För gästande Hammarby har man hoppat över oavgjorda matcher och istället riskerat allt på vinst och förlust. Nu med två raka segrar har man också känn på topplaceringarna och laget börjar sakteliga hitta ett kvalitativt spel. 


Djurgården
Senaste match: Mjällby - Djurgården 1 - 3
xG: 0.89 - 2.23
Skott/skott på mål: 11/3 - 15/6
Possession(%): 61 - 39
Hörnor: 4 - 3
Inte helt enkelt att åka till Strandvallen där Mjällby varit starka i år men Djurgården fick en kanonstart på matchen med två snabba mål av Lucas Bergvall som tog energin ur Mjällby. Tidig reducering i andra halvlek av Mjällby och hade ett par halvchanser men det hela kändes defensivt kontrollerat av gästerna som rättvist fick med sig tre poäng. 


Hammarby
Senaste match: Hammarby - Sirius 3 - 0
xG: 2.06 - 1.2
Skott/skott på mål: 14/6 - 11/0
Possession(%): 54 - 46
Hörnor: 8 - 8
Hammarby tog tidigt udden av Sirius med återigen en stark defensiv som stängt ner både AIK och Sirius. Målen framåt skulle dock dröja där Bazoumana Toure skulle öppna målskytt, glädjande då han sett mycket spännande ut och nu fått chansen ett par matcher i rad. Andra halvlek var något öppnare men där Hammarby spelar tryggt och punkterar matchen. 


Läget hos Djurgården?
Väldigt bra där det enbart är Marcus Danielsson som missat ett par matcher (förutom långtidsskadorna). Mittbacken tränar dock för fullt med laget och är tillgänglig här, frågan är om man vågar chansa med honom en match innan ett längre uppehåll. 


Läget hos Hammarby?
Även här är läget väldigt bra där det bara är de tidigare långtidsskadorna som i skrivande stund är otillgängliga.


Högt odds i ett derby!

Härlig sommarvärme som säkerligen kommer dra ner tempot i matchen, medan vi har två spelande lag som vill ta kontroll över matchbilden och som delar hemmaplan. Derbyna är väldigt unika och känns som formen aldrig riktigt har spelat någon roll inför, Djurgården har ofta varit svaga i derbyna men har å andra sidan levererat bäst i tabellen. Här har vi däremot två lag där det är harmoni för tillfället och man ser nog verkligen framemot ett derby som ska avrunda vårsäsongen med häng på toppen. Djurgårdens IF har högst nivå och är såklart favoriter däremot är man lite väl klara favoriter när lagen ändå spelar på samma hemmaplan, visserligen kommer det att vara betydligt fler Djurgårdare på plats men det ska inte vara så stor skillnad i spelet här. Hammarby har fått igång sitt försvarsspel och det ser bättre och bättre ut offensivt där man ändå har mycket speed och spetskvaliteter. Bajen är ett bra lag och har visat bra toppar i nivån, kommer man upp här i prestation kan man absolut såra ett Djurgården med förväntningarna på sig i ett derby med mycket nerver. 


Speltips: Hammarby vinner matchen till 4.58 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip